Lantmännen Maskin växer i skogssegmentet

Lantmännen Maskin fortsätter satsningen på maskiner, redskap och tjänster riktade till specifika segment.

Ett av segmenten är Skogen där Lantmännen Maskin nu tar ytterligare ett steg för att kunna ge målgruppen självverksamma skogsbrukare ett komplett erbjudande.

För ca ett år sedan lanserades Lantmännen Maskins skogskoncept vars tema är "traktorn i centrum". Genom att koppla till olika redskap kan traktorn ersätta flera unika skogsmaskiner. Samma traktor kan sedan användas i fält eller andra verksamhetsområden vilket ger kunden en ekonomisk lösning.

"Nu fyller vi på med fler redskapsalternativ för skogen", säger Ulf Persson, Segmentsansvarig Skog på Lantmännen Maskin. "Vi har tecknat samarbetsavtal med den finska tillverkaren Kesla. Valtra har ett mycket nära samarbete med Kesla och här ser vi klara fördelar med fabriksmonterad utrustning som redan i produktutvecklingsstadiet anpassas till traktorn. Keslas sortiment består av bl a vagnar, kranar, stegmatare, gripar och fällhuvud."

Kesla - nyhet i skogssegmentet

Kesla kommer att säljas i alla Lantmännen Maskins anläggningar. Även Keslas produkter omfattas av Lantmännen Maskins trygghetspaket, 2 års fabriksgaranti. Reservdelar läggs upp på centrallagret i Malmö. Säljstart för Keslas produktprogram är 1 april 2016.

I segment Skog ingår också redan etablerade samarbetsavtal med tillverkare av skogsredskap, FTG skogsvagnar-/kranar, skogsvagnar, specialbyggnationer från Anders Skördare, vedmaskiner från Duun och flertalet andra leverantörer. Utvecklingen av skogskonceptet fortsätter och kommer att kompletteras med fler alternativa produkter.

"Vi har ett omfattande erbjudande till skogskunderna av kvalitetsprodukter samt en styrka i vår täta anläggningsstruktur med service och reservdelar nära kunden. Kombinationen starka varumärken, kvalitetsprodukter och ett tryggt ägande bidrar till ökad lönsamhet hos kunden", avslutar Ulf Persson.

 

 

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng