2012-01-24

En ny Carrier med flera finesser

Väderstads populära Carrier kommer nu i en ny hydraulburen, fällbar modell med hög kapacitet: Carrier X.

Nya Carrier X finns i arbetsbredderna 4,25, 5,25 och 6,25 meter och har samma breda användningsområde som Carrier, det vill säga alltifrån stubbearbetning i hög hastighet till aggressiv bearbetning av plogtiltor.

X-formad tallrik
Det som framför allt skiljer sig jämfört med de tidigare modellerna är en x-formad tallriksenhet som löper i traktorns vänstra hjulspår, vänd på andra hållet i både främre och bakre axeln. Konstruktionen gör att maskinen inte drar åt sidan utan går stadigt, exakt rakt bakom traktorn. Carrier X har dessutom vridbara tallriksarmar som ytterligare förbättrar den jordsökande förmågan och ger en stabil gång som också underlättar användningen av GPS vid jordbearbetning.

Carrier X

Rulle eller vält beroende på jordmån
Carrier X kan utrustas med antingen stålrulle eller ribbvält. Rullen är bredare än arbetsbredden för att säkerställa överlappning och ett jämnt arbetsresultat. Stålrullen är avsedd för styvare jordar och är också den mest mångsidiga vältrullen. Ribbvälten, som är lättare, ger en lätt återpackning med god bärförmåga.

Enkel att hantera
Carrier X monteras i 3-punktsdraget och är enkel att hantera i transport och på vändtegen. Den kompakta X-designen, med tyngdpunkten nära traktorn, kan fällas ihop i två sektioner och får då en transportbredd på 2,4 m.

Transportbredden är bara 2,4 m.

Enkel att ställa in
Carrier X är enkel att ställa in och justera. Maskinens parallellitet ställs in genom justering av 3-punktsdraget och arbetsdjupet regleras med clips och/eller från traktorhytten.

Jordbearbetning
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng