ÖverumÖverum Xcelsior FX 31075 med hydraulisk stenutlösning och ställbar tiltbredd.Centreringscylindern är seriekopplad med vändcylindern så att frontplogen centreras, vänder och går ut i arbetsläge med en spakVid plöjning arbetar FX-plogen utanför traktorns yttermått och plöjer fåran för traktorhjulen.

Xcelsior FX

Frontmonterad plog

Med Xcelsior FX plogen ökar möjligheterna att utnyttja den allt vanligare fronthydrauliken på dagens traktorer. FX-modellen finns som två- eller treskärig växelplog med Överums välkända hydrauliska stenutlösning.

Gynnsam viktfördelning är en av fördelarna med att använda FX-plogen i kombination med en bakmonterad växelplog. Jämfört med en stor helburen bakmonterad växelplog med 6 eller 7 skär ger kombinationen traktorn bättre viktfördelning och därmed bättre dragkraft på alla hjul. Push-pull-kombinationen ger stor flexibilitet. När det är blött på morgonen kan frontplogen agera frontvikt. När förhållandena förbättras kan full kapacitet enkelt utnyttjas utan att föraren behöver lämna hytten. I kuperade fält kan traktorn klara full arbetsbredd nedför och använda endast bakre plogen uppför.

FX-plogen är framför allt till för att öka kapaciteten på de långa raka dragen. På små oregelbundna fält, vändtegar och dylikt kan den fungera som frontvikt.

ModellFX 21075 HFX 31075 H
Arbetsbredd, cm 80-100 120-150
Antal skär 2 3
Vikt, kg 990 1.210
Kroppsavstånd, cm 100 100
Frigångshöjd, cm 75 75
Max antal skivrister 2 3
Dela:   | Skriv ut | Ladda ned broschyr (1,71 Mb)
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng