2018-03-16

Valtra går över till 100 procent förnyelsebart bränsle

Valtra är den första traktorfabriken i världen att börja använda Neste MYs förnyelsebara diesel som startbränsle för alla nya traktorer.

Från och med mars kommer alla nya Valtra traktorer att tankas med Neste Mys förnyelsebara diesel när de tankas för första gången. Något som innebär att man varje år, ersätter cirka 700 000 liter fossilt dieselbränsle med 100 procent förnyelsebart bränsle

Valtra N series

"I dagens värld är det viktigt att vi kan visa för våra kunder att vi tar avgörande åtgärder för att skydda miljön. Genom att använda Neste Mys förnyelsebara bränsle kan vi på ett enkelt sätt jobba för en miljövänlig verksamhet. Vi är en ganska stor konsument av diesel, så det här är verkligen viktigt," säger Mikko Lehikoinen, marknadschef på Valtra.


Neste MY produceras från 100 procent förnyelsebart avfall och rester. Något som ger upp till 90 procent mindre utsläpp av växthusgaser jämfört med att använda fossilt dieselbränsle, en minskning som motsvarar 560 färre bilar på vägarna eller 46 000 traktortimmar utan utsläpp per år.

Rustad för nordiska förhållanden

Kvaliteten på det nya förnybara bränslet är utmärkt och köldstartegenskaperna klarar nordiska förhållanden. Bränslet kan användas i traktorer och gaffeltruckar utan tillsatser och det kräver inga ändringar på dagens motorer.

"Miljön är mycket viktig för våra kunder, som traditionellt stöder ekologiska värden. De försöker ständigt göra bättre val och utan tvekan gäller det även när man väljer ett traktormärke ", tillägger Lehikoinen.
”Vi är mycket glada över att vi kan hjälpa Valtra att minska koldioxidavtrycket på sina traktorer i över 75 länder.

Neste MY kan användas över hela världen och under hela året, eftersom det tål temperaturer ner till -34 °. Dess lagringsegenskaper i tanken är också utmärkta, säger Mika Hyötyläinen, Vice President Marketing, Marketing & Services, Neste.

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng