Valtra A Hitech 4 vinner Machine of the year på SIMA

Modellerna för nya A-serien HiTech 4 har på SIMA show 2019 i Paris tilldelats titeln "Machine of the Year" i kategorin traktorer under 150 hk.

Valtra A Hitech vinner pris på SIMA

Urvalet gjordes av 24 journalister som representerade nästan trettio lantbrukstidningar och online-publikationer från hela Europa. Machine of the Year är en av de mest prestigefyllda utmärkelserna inom lantbruksmaskinindustrin och erkänner de stora innovationerna inom teknik och prestanda.

 "Våra traktorer har erkänts av både jurys och våra kunder för bland annat design men särskilt för användarvänligheten. Vi ser denna framgång som ett kvitto på vårt pågående arbete med våra kunder ", kommenterar Mikko Lehikoinen, VP Marketing Valtra EME.

De nya A-serie modellerna A104 och A114 HiTech 4, som lanserades i januari i år, erbjuder en ny nivå av komfort och prestanda. Den nya 16 + 16R PowerShift transmission har utformats för enkel och smidig drift som minimerar användningen av kopplingen. Överföringen har fyra intervaller med fyra hastigheter vardera. Sex hastigheter finns i arbetsområdet mellan 4 och 12 km/h.

En rad automatiska och förprogrammerbara funktioner låter föraren fokusera på redskapet och omgivningen medan traktorn sköter växlingen. Den mekaniska hyttupphängningen (tillval) ger ökad förarkomfort och övervakningen av traktorns prestanda är nu ännu enklare tack vare den helt nya instrumentbrädan.

 A-serien har tilldelats flera utmärkelser vid andra tillfällen. Serien valdes till årets traktor 2017 och vann Red Dot Design Award 2018 i kategorin "Nyttofordon

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng