Väderstad WideLining prisas med Agritechnica Innovation Award 2019

Det innovativa systemet Tempo WideLining prisas med en silvermedalj från Agritechnica Innovation Award 2019. Väderstad WideLining är världens första spårmarkeringssystem som inte sänker skördepotentialen på fodermajsfältet.

Väderstad WideLining prisas med Agritechnica Innovation Award 2019

- Vi är både stolta och glada över att belönas med silvermedalj på från Agritechnica Innovation Award 2019. Tempo WideLining är en viktig innovation i vidareutvecklingen av vår precisionssåmaskin Tempo som ger lantbrukaren ytterligare ett verktyg att öka avkastningen, säger Mattias Hovnert, SVP Sales & Marketing på Väderstad.

WideLining är världens första spårmarkeringssystem som gör det möjligt för lantbrukare att sprida flytande gödsel i en växande fodermajsgröda, utan att vara tvungen att sänka fältets totala avkastningspotential.

- Istället för att förbereda hjulspår för flytgödselspridaren genom att stänga av radenheter, ändrar WideLining radavståndet på precisionssåmaskinen automatiskt under körning.

Eftersom WideLining på så sätt gör att alla radenheter ständigt sår på full kapacitet, behålls skördenivån hög på fältet, säger Jörgen Dahl, Kommersiell produktchef för precisionssåmaskiner, på Väderstad.

När hjulspåren skapas får WideLining Tempo-maskinen att automatiskt ändra sin radavståndsinställning för att skapa två 1050mm breda spår.

- Spåren görs genom att hydrauliskt ställa om placeringen av fyra radenheter på precisionssåmaskinens ram. Därmed går radavståndet mellan raderna intill de 1050mm breda spåren från 750mm till 650mm, vilket är ett acceptabelt radavstånd för att bevara skördenivå i fodermajs, säger Jörgen Dahl.

Det nya WideLining-systemet kommer premiärvisas på lantbruksmässan Agritechnica 2019 i november i Hannover, Tyskland. WideLining kommer bli tillgängligt för den flexibla precisionssåmaskinen Väderstad Tempo V 6-12 under andra halvan av 2020.

Agritechnica Innovation Award 
Vinnarna av Agritechnica Innovation Award, som priset heter, bestäms av en oberoende expertkommission bestående av forskare och konsulter som utses av den tyska lantbruksorganisationen DLG.  

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng