Lantmännen Maskin satsar på skogscentra

Skogen har en självklar plats i vår framtidsvision. Därför bygger vi just nu ett skogscentra i Värnamo, med planerad invigning under första delen av september.

– Med vårt fina produktprogram i ryggen ser vi en väldig potential att hitta helhetslösningar för våra kunder, säger Jon Rolfsson, segmentchef för skog, Lantmännen Maskin.

Inom skogsnäringen går trenden mot allt mer specifika och kundanpassade lösningar. Just det här är en av anledningarna till Lantmännen Maskins nya satsning.

– Vi har väldigt bra produkter inom skogsområdet. Dessutom kan produkterna användas till mycket mer än bara skogen, till exempel i stadsnära miljöer och vid specialkörningar. Här ser vi en stor ökad efterfrågan.

Till hösten kommer alltså centrat att stå klart. Där kommer besökarna att kunna ta del av smarta och effektiva helhetslösningar, anpassade efter säsong, där traktorn är grunden.

– Traktorn kopplar vi sedan ihop med skogsvagnar och olika redskap, där vi försöker att hitta så många möjligheter som möjligt för våra kunder. Så att de kan se vilka alternativ som finns för just sin verksamhet.

Ett centra för alla – med perfekt läge

Lantmännen Maskins breda och högkvalitativa produktutbud innebär att skogscentrat är en partner för alla som verkar inom skogen.

– Från den lilla skogsbrukaren till skogsentreprenören, vi har hela linjen. Det finns också möjlighet att provköra produkterna i skarpt läge. Dessutom kommer centrat att ha en visningshall och ett konferensrum. Det ger oss möjlighet att ordna temadagar och kvällar för större sällskap tillsammans med våra leverantörer och samarbetspartners.

Att Värnamo blir orten för skogscentrat har naturliga förklaringar. Dels är området skogsintensivt, dels är den geografiska placeringen i det närmaste optimalt.

– Värnamo ligger mitt i södra Sverige, vid E4:an. Det är lätt att ta sig dit, oavsett vilket håll man kommer från.

Lantmännen Maskin tillsammans med Ilsbo Tools, FTG Moheda

Lantmännen Maskin samarbetar med varumärken med riktigt hög kvalitet och erbjuder helhetslösningar oavsett om det handlar om gallring, röjning, vedhantering eller avverkning. På bild syns Jon Rolfsson, områdeschef för Skog på Lantmännen Maskin, tillsammans med representanter från Ilsbo och FTG Moheda.

Håll utkik på SkogsElmia och Skogsnolia

Ännu återstår det några månader till öppningen. Men den som är intresserad av produkterna som kommer att finnas på skogcentrat kan med fördel besöka SkogsElmia och Skogsnolia. Båda mässorna infaller i juni och Lantmännen Maskin kommer såklart att finnas på plats. 

– Där kommer vi att visa bredden på vårt sortiment och presentera helhetslösningar tillsammans med våra leverantörer. Vi kommer också att berätta mer om skogcentrat.

Här kan du läsa mer om Lantmännen Maskins produkter för skogen

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng