Lantmännen Maskin lanserar Fendt IDEAL

Nu släpper Lantmännen Maskin Fendt IDEAL, 8 och 9 på den svenska marknaden och intresset är stort. För den som är intresserad är det nu läge att höra av sig till sin Lantmännen Maskin säljare då det är först till kvarn som gäller.

I uppstartsskedet kommer ett begränsat antal av IDEAL att finns till försäljning. Det, i kombination med de många intressenterna, gör att det kan bli viss konkurrens om de eftertraktade tröskorna.

– Det är en god idé att kontakta sin lokala Lantmännen Maskin-säljare. Det är först till kvarn som gäller, säger Henrik Westin, affärsområdeschef på Lantmännen Maskin , även om vi lovar att göra vårt yttersa för att försöka tillgodose våra kunders behov. 

Fendt IDEAL tröska

Bild från demokörningen av Fendt IDEAL på Bjertorps Egendom 2018. 

Att IDEAL skulle väcka mångas nyfikenhet var Henrik Westin beredd på. Men att det skulle vara ett sådan sug efter tröskan gör honom ändå lite överraskad.

– Det är jätteroligt. Vi har fått förfrågningar från många olika håll, som vill hoppa på det här tåget 2019.

Henrik Westin tror att den starka efterfrågan bygger på det nya tröskkoncept som IDEAL erbjuder.

– Mixen av hög kapacitet, ny teknik, energieffektivitet och en låg bränsleförbrukning per tröskat kilo är något som kunderna är sugna på att testa och utnyttja.

Stark support på plats

För Lantmännen Maskin slutar inte en kundrelation efter avslutad affär, tvärtom är det bara början. 

 – Den som väljer att investera i en Fendt IDEAL får en trygg helhetspartner på köpet. När säsongen drar igång kommer vi att ha ambulerande servicekillar, från AGCO, som kommer att följa tröskorna hela tiden. Sedan har vi ju en stark kompetens i huset sedan tidigare. Vår personal har varit med under resans gång och är utbildade på de nya tröskorna.

Flera demonstrationsdagar under sommaren

För den som vill avvakta ett år med att investera kommer nya möjligheter att lära känna Fendt IDEAL redan till sommaren då en rad demonstrationskörningar och studiebesök hos kunder planeras.

– Hela trösksverige har visat intresse för Fendt IDEAL, så vi kommer att ha bra spridning på tröskorna. Vi tycker att demonstrationsdagarna är jätteviktiga. Då kan kunderna få en inblick i vad tröskan har att erbjuda och man har möjlighet att testa och ställa frågor.

Att Fendt IDEAL lanseras i Sverige kan verka självklart, särskilt då tröskor av den här storleken är vanliga i norra Europa. Men att svenska lantbrukare kan köpa Fendt IDEAL är också ett resultat av Lantmännen Maskins nära samarbete med Fendt.

– Vi har en mycket god relation till Fendt. De vet att vi är en professionell aktör med lång erfarenhet av att sälja och serva stora tröskor. Det har gjort att man prioriterat den svenska marknaden. Det är väldigt glädjande, eftersom vi har längtat efter att lansera Fendt IDEAL. Sen ska vi inte glömma att vi fortsatt också har de klassiska tröskmodellerna C, L och E från Fendt till försäljning. Det blir en fantastisk skördesäsong 2019, avslutar Henrik Westin.


Fendt IDEAL premiärvisades på svensk mark för första gången sommaren 2018. Sedan dess har det skrivits en hel del om monstertröskan. För dig som är nyfiken på de tekniska finesserna med besten se filmen där Lantmännens tröskexpert, Magnus Ramberg, går ner på djupet.

Läs mer om Fendt IDEAL

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng