KUHN:s kvalitet allt mer eftertraktad

Efter några år i Lantmännen Maskins sortiment är intresset för KUHN:s produkter större än någonsin. ”Man har visat att man står för kvalitet rakt igenom”, säger Magnus Persson, produktchef för KUHN på Lantmännen Maskin.

Några som har valt att köra med KUHN är Stjernsunds Gård. Med sin fodervagn, en KUHN Profile PLUS sparar de tre timmar arbetstid om dagen.

Franska KUHN är världens största tillverkare av lantbruksredskap och helt specialiserade inom detta område. Företaget har ett mycket brett produktsortiment och tillverkar för en global marknad.

I Sverige är KUHN mest känt för sitt vallprogram och produkterna som Lantmännen Maskin säljer är fodervagnar, pressar, strängläggare, slåtterkrossar, grönytemaskiner, sprutor och plogar samt slitdelar och reservdelar till dessa.

KUHN:s och Lantmännen Maskins samarbete startade redan i slutet av 2014. Därefter har det tagit några år för den franska jätten att bygga upp ett förtroende hos de svenska lantbrukarna, något som Magnus Persson tror grundar sig i en form av rädsla för förändringar.

– Därför har KUHN fått gå den långa vägen och hela tiden bevisa att maskinerna håller hög kvalitet. Det har kunderna insett nu och den feedback vi får är mycket bra.

Magnus Persson Produktchef KUHN

Kvalitet i alla led

En av KUHN:s främsta styrkor är att företaget kombinerar sin storlek med ett genuint hantverk. Till exempel byggs många av växellådorna som sitter på vallmaskinerna helt i egen regi, från grunden.

– Man köper in stål som råmaterial, gör formarna, gjuter växelhusen och smider kugghjulen. Det gör att man har en oerhörd kontroll på kvaliteten genom hela produktionskedjan.

Det höga kvalitetsfokuset ger mycket tåliga maskiner, som sällan går sönder.

– Skulle det hända kan KUHN gå tillbaka och kontrollera varje steg i processen, vilket också är en trygghet.

Synergieffekter

KUHN:s starka position och Lantmännen Maskins ledande roll i Sverige innebär stora fördelar för kunderna. De har tillgång till ett riktigt kvalitetssortiment, samtidigt som de får vägledning av branschens vassaste säljare.

– I och med att vi beställer så många maskiner från KUHN har vi också alltid maskiner på väg hem, enligt ett rullande schema. Då kan vi alltid hitta en maskin som passar kundens behov.

Att KUHN:s popularitet är på stark uppgång har Magnus Persson fått ytterligare ett bevis för under hösten. Då har KUHN:s grova och rejäla plogar varit ute på en demoturné, som sträckt sig över hela Sverige.

– Turnén har fått ett mycket bra genomslag. Den höga kvalitet som KUHN erbjuder är det fler som nu vet om, avslutar Magnus Persson.

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng