Humus djurvagn - standard på hög nivå

Våren är här och korna längtar ut. Humus djurvagn, med flera smarta funktioner som standard, gör transporten till grönbetet trygg och säker och finns för omgående leverans.

Lantbruksmaskintillverkaren Humus från Estland är kända för sin höga kvalitet och sin innovationskraft. Djurvagnarna 6L och 8L, med sex respektive åtta meters inommåtts lastyta, är inget undantag.

– Det är en djurvagn som är rätt utrustad från början, för en långvarig drift. Det finns också ett helhetstänk, där det ska vara säkert både för djuren och de som arbetar med dem, säger Mattias Mårtensson, produktchef på Lantmännen Maskin.

Du som väljer att investera i en Humus djurvagn får alltså mycket på köpet, utan att behöva göra några tillval. En av de mest uppskattade finesserna är det halkfria golvet, som finns i hela vagnen.

– Golvbeläggningen ger ett mycket bra fäste mot bottenytan och djuren halkar inte, vilket minskar stressen hos dem.

Genomtänkta funktioner sänker djurens stressnivå

Just att sänka stressnivån går som en röd tråd bland funktionerna. Till exempel är vagnen hydrauliskt höj- och sänkbar, vilket ger ett säkrare insteg vid lastning. Vagnen är också tyst, då det enbart är golvet som är tillverkat av plåt. Dessutom är golvet förstärkt med extra ribbor undertill, för att ge en ännu större stabilitet. Väggarna är av plywood och i nederkant, runt hela vagnen, finns en liten glipa.

– Det gör att vagnen är lätt spola av och hålla ren.

Humus djurvagn är också lättarbetad på andra sätt. Inne i den finns en mellangrind, så att vagnen kan delas av i två sektioner. Till exempel kan du ha kalvar i en sektion och kor i en annan. Mellangrinden är flyttbar, beroende på hur mycket plats du behöver för varje sektion.

– Grinden hanteras med ett enhandsgrepp och låser sig automatiskt. Du kan också låsa upp grinden med en hand.

Säkerhetsfokuset märks också när djuren ska släppas ut. Ett dubbelt dörrsystem minimerar risken för klämskador eller andra olycksfall.

En djurvagn med utvecklingsmöjligheter

Vagnen är utrustad med en låsgrind som gör det möjligt att på ett smidigt sätt utföra enklare veterinära åtgärder.

Vagnen är utrustad med en låsgrind som gör det möjligt att på ett smidigt sätt utföra enklare veterinära åtgärder.

För den som vill utveckla sin fodervagn till en mobil arbetsplats finns stora möjligheter. Serviceboxen, med våg, gör att vägning av djuren, enklare veterinära åtgärder och viss djurvård kan utföras ute i betesmarken.

– Det är ett bra alternativ för den som till exempel har långt mellan gård och fält.

Snart är det alltså dags. Se till att du och dina djur får en behaglig resa till betet.

– Humus 6L och 8L finns för omgående leverans så för den som behöver en vagn redan idag är det läge att kontakta sin lokala Lantmännen Maskin-säljare, säger Mattias Mårtensson.

Mattias Mårtensson, produktchef på Lantmännen Maskin.

Till erbjudandet för vagnar från Humus

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng