2020-02-14

Första spadtaget för nya toppmoderna anläggningen i Vara

Idag togs det första spadtaget, eller rättare sagt skoptaget, för Lantmännen Maskins nya anläggning i Vara.

– Det känns fantastiskt kul att göra den här satsningen. Vi kommer att kunna erbjuda våra kunder en ännu högre service, säger Thomas Strömberg, regionchef Skaraborg på Lantmännen Maskin.

Första spadtaget för Lantmännen Maskins nya toppmoderna anläggningen i Skara

Den nya anläggningen kommer att bestå av en huvudbyggnad på 1700 m2 och en utställningshall och ett maskinlager på 1500 m2.  Anläggningen byggs på industrimark och ytorna inkluderar en modern verkstad, tvätthall, reservdelslager och försäljningskontor. Vid full drift kommer anläggningen att sysselsätta runt 25 personer, varav 15 servicetekniker. Den väntas stå färdig till årsskiftet med inflyttning första kvartalet 2021.

– Genom att samla mer kompetens, och fler specialister på varje varumärke, ska vi bli ännu vassare på servicedelen. Vi marknadsför ju väldigt många varumärken och vi vill vara duktiga på alla.

 

Kompetenscenter för Fendt

Anläggningen kommer också att rymma Sveriges första kompetenscenter för Fendt. Här kommer Fendts kompletta modellprogram att finnas på plats.

Den nya anläggningen blir Sveriges första kompetenscenter för Fendt

Den nya anläggningen rymmer också Sveriges första kompetenscenter för Fendt.

– Så att våra säljare runt om i landet ska kunna ta hit sina kunder, det ska alltid finnas grejer här. I Vara ska vi bygga upp en riktigt bra kunskap om Fendts varumärke, samtidigt som vi såklart kommer att fortsätta att jobba med våra andra varumärken. Men Fendt får lite extra utrymme och framöver kommer vi också att anordna olika event.

Ett logiskt val

Att Lantmännen Maskin väljer att göra den här satsningen i Vara är ingen tillfällighet. Dels är Skaraborg ett av Sveriges ledande jordbruksområden, med gott om lantbrukare. Dels dök chansen upp att köpa en riktigt bra tomt, med ett perfekt läge utmed E20. Dessutom var en nysatsning också nödvändig, då Lantmännen Maskin lade ner verksamheten i Lidköping och då den befintliga anläggningen i Vara har för omoderna lokaler.

– Nu implementerar vi två anläggningar i en. Den nya anläggningen kommer att ha mer personal än de två andra tillsammans och blir nu Lantmännen Maskins centrum i Skaraborg. Det känns riktigt spännande!

Taggat spadtagsgäng på plats i Skara för Lantmännen Maskins nya anläggning

Taggat spadtagsgäng samlat i Vara under strålande sol.

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng