Väderstad säljer sin 5000:e Tempo-maskin

Precisionssåmaskinen Tempo är en stor försäljningsframgång för jordbruksmaskintillverkaren Väderstad. Tempo har tillverkats sedan 2012 och är den maskin som sedan 2017 håller världsrekordet inom precisionssådd. På jordbruksmässan Agritechnica 2019 överlämnade Väderstad sin 5000:e Tempo-maskin, en Tempo V12.

 

502,05 hektar majs på ett dygn. Det är världsrekordet inom precisionssådd, som innehas av Väderstads Tempo. Köpare av den 5000:e Tempo-maskinen är lantbrukaren Stefan Kürbs i Tyskland. Det blir hans andra Tempo-maskin, och just hastigheten i kombination med precisionen är huvudorsaken till att han valde att investera i ännu en.  

– Möjligheterna med Tempo är stora. Vi använder den för många olika grödor, som sockerbeta, solros, majs, soja och raps. Både hastigheten och precisionen som maskinen levererar är viktiga för oss. Med Tempo kommer vi upp till mellan fem och sex hektar per timme. Pålitligheten i maskinen gör att vi valt att köpa en till, exakt likadan, säger Stefan Kürbs. 

I november på mässan hölls den symboliska överlämningen i Väderstads monter på Agritechnica. Maskinen kommer levereras i mars, lagom till sockerbetssådden. 

– Precision och hastighet är a och o för att bedriva ett professionellt lantbruk idag. Tack vare den patenterade PowerShoot-teknologin fungerar vår planter mycket precist. Det gäller inte bara avståndet mellan individuella frön, utan även djupet som varje för placeras på. Dessutom är hastigheten väldigt hög, upp till 18 km/h, säger Bo Stark, försäljningschef Norden. 

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng