Maskinmekaniker, ny gren på Yrkes-SM 2018 - Lantmännen Maskin är på plats

Maskinmekaniker, ny gren på Yrkes-SM 2018

Lantmännens arbete med att lyfta yrket maskinmekaniker har gett resultat! För första gången kommer yrket att vara en egen gren på Yrkes-SM i Uppsala där tävlingarna genomförs 25-27 april! Både Lantmännen Maskin och syskonföretaget Swecon Anläggningsmaskiner finns på plats med var sin monter. 

Som arrangör för Yrkes-SM står WorldSkills Sweden i samarbete med Uppsala kommun och tanken bakom satsningen är att lyfta de praktiska yrkenas status och öka intresset för de praktiska utbildningarna. 

Trots att arbetsmarknaden för många praktiska yrken är god, fortsätter antalet elever som söker de praktiska utbildningarna att minska. Detta märks, inte minst inom fordonsindustrin där, efterfrågan på duktiga maskinmekaniker fortsätter att öka. 

En medveten satsning 

Genom att medverka på Yrkes-SM hoppas Lantmännen Maskin ta ännu ett steg på vägen att vända den negativa trenden i branschen. Förhoppningen är att skapandet av Maskinmekaniker-grenen ska göra att fler unga får upp ögonen för fordonstekniska yrkesutbildningar. 

”Vi är mycket glada att Motorbranschens Yrkesnämnd vill uppmärksamma yrkesrollen och ta in den som en egen gren i SM”, säger Fred Stenudd som arbetar med Employer Branding för Lantmännen Maskin och Swecon Anläggningsmaskiner.

Genom tävlingarna hoppas Lantmännen kunna öka intresset för yrket. Att arbeta med lantbruks- och anläggningsmaskiner idag kräver kunskap, förståelse och färdigheter i ”systemkunskap”, d.v.s. att kunna hantera det mekaniska såväl som det digitala – ett yrke i framkant!

På Yrkes-SM deltar Lantmännen Maskin och Swecon Anläggningsmaskiner med maskiner i två olika montrar, kompetens i form av tävlingsledare och domare samt personal som kommer fånga intresserade ungdomar i vår ”Prova på” monter inomhus eller i vår rekryteringstrailer i anslutning till maskinförartävlingen!

Det ska bli spännande att se våra tävlande in action och vi hoppas självklart på en bra tävling och många åskådare!” avslutar Fred Stenudd ”

Se filmen om Yrkes-SM

Läs mer om Yrkes-SM

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng