Lantmännen Maskin lanserar påkörningsskydd från Tractor Bumper

Lantmännen Maskin presenterade i samband med Svenska Maskinmässan ett helt nytt tillbehör för traktorer i form av påkörningsskydd från holländska Tractor Bumper. Lanseringen av påkörningsskydden är en del i företagets ambition att förse kunder med säkerhetslösningar för olika verksamhetsområden

Påkörningskyddet Tractor Bumper

På Svenska Maskinmässan var det premiär för Lantmännen Maskins påkörningsskydd för traktorer från Tractor Bumper. En produkt som väckt stort intresse hos såväl lantbrukare som entreprenadverksamheter. Varför är lätt att förstå eftersom vinsterna i trafiksäkerhet med denna typ av skydd är stora.

- Ett vanligt problem med traktorer i trafiken är att man inte ser traktorns fulla bredd. Tack vare påkörningsskyddet i frontlyften indikeras den totala bredden med positionsljus samt ledbelysning och reflexer i samma höjd som en stötfångare på en bil säger Ola Hansson, Lantmännen Maskin.

Att trafiksäkra traktorn - ett stort plus vid anbudsförfarande

Det är inte bara vinster i säkerheten som finns att hämta avseende påkörningsskydden utan också när det gäller anbudsförfaranden.

- I takt med att kraven på säkerhet fortsätter att öka i branschen ses traktorer utrustade med denna typ av skydd som ett stort plus. I synnerhet när de går på entreprenad för byggföretag och myndigheter där säkerhetskraven är höga och där maskinerna färdas längre sträckor på vägarna mellan olika uppdrag, säger Ola Hansson, Lantmännen Maskin.

Två varianter för olika behov

Lantmännen Maskin erbjuder påkörningsskydden i två varianter Tractor Bumper Premium och Safetyweight Plus som kopplas till frontlyften på traktorn.

Tractor Bumper Premium riktar sig till verksamheter inom entreprenad och kommun. Det är ett lättare skydd med en vikt av 300 kg med energiabsorberande punkter.
Skyddet har ställbara vingar för att variera bredden efter traktorns bredd och passar för alla typer av traktorer. Skyddet är utrustat med ledbelysning och har ett låsbart förvaringsfack i fronten.

Safteyweight Plus riktar sig till lantbrukaren och entreprenören som kör mycket transport på väg. Skyddet väger 1200 kg. Liksom Premium skyddet är vingarna på Safetyweight Plus ställbara för att variera bredden efter traktorns bredd och passar därmed för alla typer av traktorer. Skyddet är utrustat med ledbelysning och har ett låsbart förvaringsfack i fronten.

Påkörningsskydden från Tractor Bumper kommer att visas på kommande Borgeby Fältdagar där det finns möjlighet att titta på den närmare.

För mer information om påkörningsskydden kontakta Ola Hansson på 010-556 00 65.

Lantmännen Maskin tillsammans med tractor bumper

Ola Hansson, Lantmännen Maskin framför påkörningsskyddet från Tractor Bumper.

Se filmen om påkörningsskydden

Läs mer om påkörningsskydden för traktorer.

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng