2017-02-27

Valtra lanserar flaggskeppsmodellen S394 med helt nya SmartTouch-kontroller

Valtra utökar sin 4:e generation S-serie med nya S394 på SIMA 2017 i Paris.

Med sina 405 hästkrafter och 1600 Nm är det nya flaggskeppet inte bara starkare, utan har dessutom ett helt reviderat användargränssnitt i den rymliga hytten med pneumatisk fjädring. Valtra-traditionen trogen är modellen ritad och konstruerad i Finland. Det nya multifunktionella Valtra SmartTouch-armstödet tar förarkomfort och -kontroll till en ny nivå. Valtra SmartTouch, som kommer att vara tillgängligt på alla modeller i 4:e generationen S-traktorer, möjliggör en fullständig kundanpassning av funktionsknappar och användarprofiler, vilket gör att S-serien passar lika bra för lantbrukare och entreprenörer som för maskinstationer med flera olika förare.

Valtra S4

Tillförlitlig motor och transmission

Nya S394 drivs av en AGCO Power 84 AWF-motor med dynamisk boost med mer kraft för alla slags arbetsuppgifter. Underhållskostnaderna för denna SCR-motor har nu reducerats ytterligare tack vare en ny hydraulisk ventiljustering. En ny hantering av motoreffekten förstärker den tillförlitliga prestanda som är kännetecknande för AGCO Power-motorerna. Valtra S var den första traktormodellen som introducerade SCR avgasreningssystem år 2008 och den 4:e generationen S-traktorer är utrustade med senaste versionen av det bränslesnåla SCR-systemet.

Kraften kommer ner i marken med den tillförlitliga steglösa AVT-transmissionen. Föraren kan välja körhastighet med pedal eller körspak för att optimera bränsleeffektivitet, arbetsprestanda och körkomfort. En manuell växellåda finns också. Trepunktslyften lyfter 12 ton och frontlyften 5 ton. Hydraulkapaciteten är upp till 205 liter/min via maximalt 6 hydraulventiler bak och tre fram.

Valtra är kända för att erbjuda hög produktivitet vid arbete i båda körriktningarna. TwinTrac, systemet för omvänd förarplats, ökar arbetseffektiviteten vid olika uppgifter som putsning, slåtterkrossning och flisning. Vid arbete i omvänd körriktning kan man spara upp till 10 % bränsle och tid tack vare förbättrad sikt över redskapen, bättre utnyttjande av trepunktslyften, ökad smidighet och bättre ergonomi för föraren.      

SmartTouch användargränssnitt

Genom att integrera multifunktionsspaken i det ergonomiska armstödet samlar Valtra SmartTouch alla funktioner som hydraulventiler, trepunktslyft, kraftuttag, pekskärmsterminal och kontrollpanel med knappar inom nära räckhåll för föraren.

Valtra smarttouch

Körspaken med programmerbara funktionsknappar tillåter föraren att hantera maskinen utan att flytta handen. Spaken har placerats vertikalt på armstödet för att möjliggöra ett naturligt läge för handen vid anpassning av körhastigheten genom att skjuta fram eller dra tillbaka spaken. Konstruktionen ger föraren möjlighet att vila tummen när man inte manövrerar vippströmställarna. Det mjuka gummimaterialet hindrar handen från att tappa greppet vid körning i ojämn terräng. Hela spaken rör sig både i sidled och fram och tillbaka på samma sätt som en datormus.

Terminalen med 9” pekskärm har utformats för att enkelt anpassa traktorns kontroller och ge tillgång till avancerade funktioner som olika räknare, U-Pilot vändtegsautomatik, Auto-Guide och andra alternativ för precisionsjordbruk. Terminalen är mer intuitiv och användarvänlig än en modern smartphone: en interaktiv bild av traktorn hjälper till att enkelt hitta och ge åtkomst till alla funktioner genom att man svajpar eller trycker på skärmen ett par gånger. Valtra SmartTouch gör det möjligt för föraren eller ägaren av många maskiner att vid behov upprätta ett obegränsat antal användare eller redskapsprofiler. Då skärmarna för tillvalen Auto-Guide autostyrning, ISOBUS redskapsstyrning och kameror är helt integrerade behövs inga extra terminaler/monitorer, vilket förbättrar sikten från hytten.

Valtra armrest

Serieproduktionen av modellerna i den nya S-serien, inclusive S394, startar i sommar. De nya modellerna kommer att ställas ut på mässor och finns tillgängliga för demokörningar från och med september 2017.

Valtra S394

S-seriens modeller

Valtra S modeller

Traktorer
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng