2017-03-03

Väderstad utvecklar för precisionsodling

Intresset för precisionsodling växer och lantbrukarna vill gärna utnyttja mer teknik.

Detta har Väderstad tagit fasta på och lagom till vårbruket presenterar man en ny programvara till Rapid och Tempo.

Sådd med Tempo och ISOBUS Task Controller

Med hjälp av en ISOBUS Task Controller och ett Väderstad-redskap utrustat med gateway, kan man bredda kommunikationen mellan traktorterminalen och Väderstads redskap. Detta möjliggör GPS-kontrollerad variabel giva och automatisk sektionsavstängning.

”Med en automatiserad variabel giva har lantbrukaren möjlighet att styra sin utsädes- och gödningsgiva efter en fältkarta. Detta gör det möjligt att nå maximal skörd vi skiftande jordförhållanden”, säger Pontus Nordfeldt, produktchef för elektronik på Väderstad.

Minimerar dubbelsådd

En automatisk sektionsavstängning gör att man inte dubbelsår.

”Den automatiska sektionsavstängningen startar och stoppar såmaskinen vid vändtegen, samt vid oregelbundna passager på ett fält. Genom att minimera dubbelsådd, kan detta sänka utsädes- och gödningsbehovet med upp till 10 %”, säger Pontus Nordfeldt.

ISOBUS Task Controller förutsätter att Väderstad-maskinen är utrustad med en gateway. Traktorns terminal måste vara kompatibel och funktioner behöver låsas upp. Den kostnadsfria programvaran laddas enkelt ner via en iPad uppkopplad till trådlöst nätverk.

Såmaskiner
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng