2017-02-02

Väderstad prisas för E-Control

Väderstad har tilldelats ett hedersomnämnande från Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademins (IVA) projekt Smart Industri.

Crister Stark tar emot priset
Crister Stark, Väderstad, tar emot priset av Fredrik Hjerling, Tysk-Svenska Handelskammaren.

Priset delades ut på German-Swedish Tech Forum i Stockholm den 31 januari, där även Tysklands förbundskansler Angela Merkel samt Sveriges statsminister Stefan Löfven inledningstalade.

Väderstad får priset för sin E-Control, en digital teknik där lantbrukaren styr och övervakar sin såmaskin med en iPad.

Väderstad prisas för sin E-control

”Vi är bara i början på en utveckling som fortsätter i tangentens riktning”, säger Crister Stark, styrelseordförande på Väderstad, som självklart är glad och stolt över utmärkelsen.

”Vi fick in över 40 nomineringar med stor bredd. I år valde vi att uppmärksamma företag som på ett innovativt sätt använt digitalisering för att vidareutveckla relativt traditionell tillverkningsindustri. Väderstad, som tillverkar jordbruksmaskiner, fick ett hedersomnämnande av just denna anledning”, säger Johan Weigelt, juryns ordförande och akademisekreterare på IVA.

Juryns motivering lyder:
Väderstad har med hjälp av digitalisering intagit en framträdande position i arbetet med att effektivisera användningen av produkter vars funktioner varit grunden för det moderna jordbrukets utveckling de senaste 20 åren. Företaget har genom att anta digitaliseringens utmaningar tacklat en mycket svår marknadssituation. Väderstad har samtidigt blivit en ledare i utvecklingen av jordbruksmaskiner inom sin nisch.

Såmaskiner
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng