2016-11-18

Uppdaterad Spirit premiärvisas på SIMA

Nytt fläktsystem, optimerad sålåda, aktivt billtryck och iPad-baserade styrsystemet E-Control är de viktigaste nyheterna på Väderstads uppdaterade Spirit 600-900S.

Väderstads nya Spirit

”Med sensorer i hydraulsystemet känner nya Spirit omedelbart av om den befinner sig på ett krön eller i en svacka. Om detta sker kompenserar såmaskinens ventiler blixtsnabbt för tryckfall eller tryckökningar. Detta gör att billtrycket alltid hålls på förinställt värde, oberoende av såbillarnas arbetsvinkel i förhållande till resten av maskinen. Resultatet syns i en imponerande fröplacering och en jämn uppkomst över hela fältet”, säger Johan von Mecklenburg, produktchef för såmaskiner på Väderstad.

Smart styrning

Nya Spirit 600-900 S är standardutrustad med en Gateway. Genom den kan man kommunicera med det trådlösa iPad-baserade styrsystemet Väderstad E-control alternativt via en ISOBUS-terminal.

Smart styrning

”Utöver omfattande övervakning och kontroll över hela såprocessen ger styrsystemet även föraren möjlighet att justera förredskapets arbetsdjup, såbillarna samt reglera den hydrauliska efterharven under arbetets gång”, säger Johan von Mecklenburg.

Automatisk sekvensstyrning optimerar vändtegen

Automatiserad sekvensstyrning ger optimalt resultat på vändtegen.

”Sekvensstyrningen innebär att när såmaskinen lyfts eller sätts i inför ett nytt drag på fältet, styrs de olika arbetszonerna var för sig. Vid en isättning ser systemet därmed till att förredskapet går i jorden före såbillarna och efterharven. Genom att optimera sekvensen, som sker helt automatiskt, ges exakt såresultat ända ut i fältkanten”, säger Johan von Mecklenburg.

Integrerad fläkt i sålådan

Nya Spirit 600-900S har också fått en uppdaterad design samt en ny sålåda med integrerad fläkt, förbättrade rasvinklar och enklare tömningsmöjligheter.

Den uppdaterade såmaskinen går i produktion i början av 2017 men först ska den premiärvisas på SIMA.

Såmaskiner
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng