2017-01-10

Prestigefyllt pris till Valtra

Valtras framgångar inom internationell design fortsätter. Fjärde generationens Valtra T-serie belönas nu med utmärkelsen GOOD DESIGN™, världens mest erkända och prestigefyllda designpris.

Valtra T214

GOOD DESIGN™ täcker nya konsumentprodukter över hela världen vars design, funktionalitet och nyskapande står i en klass för sig. Utmärkelsen delas ut varje år av Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design i samarbete med European Centre for Design and Architecture.

“Att få ta emot GOOD DESIGN™-priset kröner framgången som vi haft med den nya generationens traktorer. Det känns helt otroligt att samma produkt vunnit nästan alla tänkbara priser under de senaste åren, samtidigt som de blivit bästsäljare och mycket uppskattade av våra kunder. Att utforma dessa traktorer har varit förenat med stora ansträngningar och personligen känner jag det som ett privilegium att ha fått vara delaktig från första början av projektet. Utan en fantastisk laganda, mod att göra saker på ett nytt sätt och bra samarbetspartners hade detta inte varit möjligt. Jag riktar ett stort tack till alla som på något sätt varit involverade i projektet”, säger Kimmo Wihinen, ansvarig för design och användarupplevelser i Valtras traktorer.

good design award logo
 

Utmärkelsen GOOD DESIGN™ instiftades i Chicago 1950 av Eero Saaringen, Charles och Ray Eames samt Edgar Kaufmann Jr. Den officiella prisutdelningen äger rum i New York den 27 januari 2017.

Traktorer
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng