2017-04-04

Nya framgångar för Valtra

Även i år vinner Valtra Red Dot Design Awards, denna gång för sitt SmartTouch-armstöd som presenterades på Sima i Paris i februari.

Samtidigt fick man ett hedersomnämnande i samma tävling för fjärde generationen Valtra N.

”Red Dot 2017 Design Awards är ett utmärkt exempel på hur vårt sätt att inlemma industridesign i vårt framgångskoncept leder till resultat. Just framgången med SmartTouch-armstödet känns särskilt givande då vi under senare år har fokuserat speciellt på användarvänlighet och förarupplevelse för att kunna erbjuda konkreta fördelar i det dagliga arbetet”, säger Jari Rautjärvi, VD, Brand Lead, Valtra.

Användargränssnittet till Valtra SmartTouch representerar det bästa i branschen när det gäller användarvänlighet och utformning.

Alla reglage på Valtras Smarttouch-armstöd är logiskt placerade och inom nära räckhåll. Vid utvecklingen har man fokuserat på ergonomi, komfort, användarvänlighet och enkelhet.

Fantastiska framgångar

”Vi har upplevt fantastiska framgångar under de senaste åren”, säger Kimmo Wihinen, ansvarig för industriell design och användarupplevelser hos Valtra. ”N- och T-serierna har vunnit flera utmärkelser och i år utsågs nya A4-serien till Machine of the Year 2017 i sin storleksklass på SIMA. De senaste utmärkelserna i Red Dot 2017 Design Awards visar ännu en gång hur industridesign kan användas för att göra det mesta av den senaste teknologin.”

Till årets Red Dot-tävling kom över 5 500 bidrag från 55 länder. Juryn bestod av 40 internationella designexperter. Prisutdelningen äger rum den 3 juli på Aalto Theater i Essen, Tyskland.

Egen designtävling

Valtras senaste utmärkelser utgår en solid grund för företagets egen designtävling som lanserades på SIMA. Valtras designtävling är under våren öppen för designstuderande, formgivare och designateljéer över hela världen. Syftet med tävlingen är att samla formgivarnas synpunkter på framtidens traktor och hur de kan bidra till att göra jordbruket mer effektivt och miljövänligt. De tre bästa förslagen tillkännages och belönas den 31 maj 2017. Tävlingsreglerna finns på www.valtra.com/designchallenge.

Traktorer
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng