Ny utrustning till Väderstads Tempo

Hydraulisk viktöverföring och flytande radrensare ska förbättra resultatet av sådden.

För att vidhålla optimalt radenhetstryck och sådjup kan Väderstads precisionssåmaskin Tempo nu utrustas med hydraulisk viktöverföring som tillval. Viktöverföringen justeras under körning, direkt från hytten, med hjälp av Väderstads iPad-baserade styrsystem E-Control.

Hydraulisk viktöverföring
Den hydrauliska viktöverföringen kan justeras under körning med Väderstads styrsystem E-Control.

”Den hydrauliska viktöverföringen, som sitter på varje radenhet, låter föraren justera det applicerade trycket mycket exakt. Tack varje möjlighet att välja om man vill applicera ett positivt eller ett negativt tryck, ger detta stora möjligheter att säkra en god start för flera olika sorters grödor under olika fältförhållanden”, säger Jörgen Dahl, produktchef för precisionssåmaskiner på Väderstad.

Nyutvecklade flytande radrensare

Den nyutvecklade radrensaren är utrustad med ett självrensande gummihjul, som även styr arbetsdjupet på den tandade radrensartallriken.

Flytande radrensning
De flytande radrensarna är tillverkade i svenskt V-55 stål.

”Varje radrensare är monterad på ett parallell-länkage, vilket ger den möjligheten att följa fältets yta mycket precist. Arbetsintensiteten ställs enkelt in med en fjäder, som både kan lägga till eller ta bort tryck från radrensaren”, säger Jörgen Dahl och fortsätter: ”Med optimerade arbetsvinklar är den flytande radrensaren designad för att matcha precisionssåmaskinen Tempos höga arbetshastighet och precision.”

De båda nyutvecklade tillvalen till Väderstads Tempo-modeller går i produktion i början av juni 2017.

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng