2016-10-21

Ny generation Topdown

Väderstads TopDown-kultivator har fått omfattande uppdateringar och tillsammans med nya vältalternativet dubbel SteelRunner utökas maskinens prestanda ytterligare.

Förstärkt ramkonstruktion, ny hydraulik och kraftfullare pinnfästen finns med bland uppdateringarna.

Väderstad TopDown med SteelRunner

”Vi ser en trend mot allt större traktorer och en fortsatt stark efterfrågan på hög effektivitet på fältet. Den nya generationen TopDown har en kapacitet som överträffar förväntningarna”, säger Mattias Hovnert, sälj- och marknadsdirektör på Väderstad.

Mångsidiga TopDown arbetar med fyra arbetszoner, där kultivatorn utför både en grund och en djup bearbetning samt en effektiv utjämning och återpackning, allt i en och samma överfart. Nya TopDown erbjuder förbättrade funktioner i samtliga arbetszoner.

”I den första arbetszonen ger de aggressiva tallrikarna TrueCut 470 en mycket effektiv sönderdelning och mixning. I den andra arbetszonen ger den uppdaterade hydrauliken med utökade ackumulatortankar en mycket intensiv djupluckring, fördelning och mixning oavsett förhållandena på fältet. Tack vare uppdaterad design och arbetsvinklar skapas en optimal utjämning i zon tre, samtidigt som den helt nya packarvälten dubbel SteelRunner ger stora fördelar i den avslutande fjärde arbetszonen”, säger Mattias Hovnert.

Effektiv återpackning

Den nya ställbara packarvälten dubbel SteelRunner erbjuder en effektiv återpackning av hela bearbetningsdjupet.

”Dubbel SteelRunner, som ger en effektiv återpackning och brytning av kokor, är ett mycket intressant komplement till övriga packarvältar. Tack vare packarvältens utformning torkar jordprofilens toppskikt upp fortare, vilket innebär att lantbrukaren snabbare kan komma ut på fältet igen vid något fuktigare förhållanden”, säger Mattias Hovnert och fortsätter: ”Vältens öppna design ger även en minimerad fösning till ett lågt dragkraftsbehov.”

Nya generationen TopDown (arbetsbredd 3-9 meter) är i produktion från och med oktober, medan det nya vältalternativet dubbel SteelRunner blir tillgängligt under första halvåret 2017.

Jordbearbetning
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng