2016-11-11

HARDI AutoTerrain nominerad till Agromek-priset 2016

”Vi är otroligt stolta över att AutoTerrain rampautomatik till DELTA FORCE och TWIN FORCE har tilldelats 3 nyhetsstjärnor – Europanyhet”, säger Peter Dahl, sales- and marketing director HARDI NORTH.

Hardi nominerad till Agromek Award

AutoTerrain-konceptet har utvecklats för att garantera kunderna marknadens bästa rampstabilitet. Rampprogrammen DELTA FORCE och TWIN FORCE 3.1 har utvecklats parallellt med den nya rampautomatiken AutoTerrain som erbjuds från årsskiftet 2016/2017.

AutoTerrain har testats under säsongen, men har inte tidigare visats på någon mässa utan världspremiären blir på Agromek 2016 i danska Herning den 29 november.

Vad är AutoTerrain?

Funktionen är en avancerad rampautomatik som kontrollerar rampens vertikala rörelser över grödan i marken och vid vändning på vändteg. Tekniskt sett arbetar AutoTerrain med 5 ultraljudssensorer och 3 gyrosensorer. Ultraljudssensorerna är placerade med ett givet avstånd ute på rampen och mäter höjden över grödan många gånger per sekund.
Gyrosensorerna mäter rampens, rampupphängningens och chassits vinkel.

Information från alla sensorerna analyseras och bearbetas i AutoTerrain-mjukvaran och nödvändiga korrektioner görs blixsnabbt innan rampen hinner komma ur balans eller arbetshöjd.

Både DELTA FORCE och TWIN FORCE 3.1 arbetar med negativ tilt vilken innebär att respektive rampsida kan vinkla under horisontellt med -4°. Med andra ord, rampen kan följa mark som ligger under den egna nivån, om man t ex kör på en ås. Det spelar roll för stora ramper som t ex 36 meters.

Hardi negativ tilt

AutoTerrain arbetar med proportionell hydraulik vilket ger en exakt och mjuk reglering utan ryck och hårda rörelser. Om strömmen till datasystemet skulle fallera fungerar rampen ändå i manuell mode vilket ökar driftsäkerheten.

Ökad sprutkapacitet – kör snabbare

Med kombinationen negativ tilt och den hydrauliska AntiYaw-funktionen som finns på såväl DELTA FORCE som TWIN FORCE 3.1 är grunden lagd till en betydligt ökad arbetshastighet och hållbarhet under svåra förhållanden.

AutoTerrain ultraljudssensorer fälls automatiskt in vid transportläge för att minimera transportbredden.

 

Växtskyddssprutor
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng