2016-12-02

HARDI AutoSelect ökar flexibiliteten

HARDI introducerar ett luftreglerat munstyckskoncept där sprutföraren kan skifta mellan två munstycken alternativt använda båda samtidigt.

Konceptet innebär att man till exempel kan använda en sorts avdriftsreducerande munstycke på vändtegen och ett ”vanligt” munstycke ute på fältet då preparaten tillåter detta.

Hardis nya koncept AutoSelect

Man kan byta mellan fyra olika funktioner:

  • Sprutning med munstycke A
  • Sprutning med munstycke B
  • Sprutning med både munstycke A och B
  • Automode – här kan AutoSelect arbeta med ett förinställt spruttryck eller en förinställd arbetshastighet.

Bra vid ändringar i hastighet

Om det finns ett behov av stora hastighetsförändringar kan AutoSelect automatiskt och mycket snabbt skifta mellan två storlekar på munstyckena, så att varje munstyckes område övertas av ett större munstycke vid ökad hastighet med bibehållet lämpligt tryck och flöde. Detta ger bättre droppkvalitet och bättre applikation.

Ändring av dosering under sprutarbetet

Finns det behov för att ändra doseringen på fältet kan detta göras genom att under körning byta till ett munstycke som passar bättre – utan att kompromissa med sprutkvalitén.

AutoSelect, som till uppbyggnaden påminner mycket om PrimeFlow, som HARDI hittills erbjudit marknaden, är inte tänkt att ersätta PrimeFlow.  

Det finns möjlighet till 9 - 13 sektioner och maximalt 8 munstycken per sektion. AutoSelect fungerar med lufttryck och har man ett penumatiskt bromssystem på traktorn är tryckluftskällan säkrad. Annars kan man välja en kompressorenhet med AutoSelect.

Klar till våren 2017

HARDI har erfarenhet av ”DualLine”-mjukvara som använts i Australien i över 10 år. AutoSelect kan fås till DELTA FORCE-ramper och finns för leverans från mars 2017. HARDI controller HC 9600 ingår i standardutrustningen vid val av AutoSelect.

Växtskyddssprutor
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng