2017-02-28

Bara fördelar med LIFT CONTROL på KUHN's nya GMD 1011

Nya tallriksslåttermaskinen GMD LIFT CONTROL 1011 är avsedd för gårdar med intensiv vallodling.

Serien består av modellerna GMD 2811, GMD 3111, GMD 3511, GMD 4011 och GMD 4411 med arbetsbredderna 2,67 m, 3,10 m, 3,50 m, 3,95 m respektive 4,35 m.

KUHN GMD LIFT CONTROL 1011

GMD 1011-serien är utrustad med det exklusiva LIFT CONTROL avfjädringssystemet med pendelupphängning, där den smarta kinetiken kombinerar avlastning av slåtteraggregatet med ett aktivt NON-STOP påkörningsskydd, utan behov av justeringsverktyg. Det finns många fördelar: ingen tidsåtgång för inställningar eller för att återställa efter en påkörning. Viktiga komponenter skyddas om man skulle köra på ett hinder, tack vare att klippenheten höjs och svängs bakåt. Maskinens livslängd optimeras trots ökade påfrestningar knutna till ständigt ökande arbetshastighet. Den skördade grödan är ren tack vare perfekt markföljning. Näringsvärdet bevaras. Den perfekta balansen bidrar också till lägre bränsleförbrukning och mindre slitage.

Många vidareutvecklingar

En rad utvecklingar har gjorts avseende funktionalitet, komfort och tillförlitlighet:

Ökad frigångshöjd på vändtegen (och vid transport)
Ökad sidoförskjutning för anpassning till traktorns yttermått och för ett optimalt snitt i kombination med en frontmonterad slåttermaskin.
Förenklad tillkoppling - traktorns monteringsfästen behöver inte längre justeras för att kompensera för slåtterenhetens vikt.
Automatiskt inställning på "medium snitthöjd" (45/50 mm) när man går över till arbetsläge, utan att man behöver justera toppstången.
Fästet till slåtterenheten är omgjort, liksom bärarm och vridpunkter för att ta hänsyn till traktorutvecklingens ständigt stigande antal hästkrafter och hastigheter.
Dessutom är klippenheterna på 4011 och 4411 utrustade med fjädring på vändtegen och under transport för ökad säkerhet och komfort vid körning på småvägar i dåligt skick.

Underhållsfri OPTIDISC knivbalk

Nya GMD är, liksom tidigare generationer, utrustad med den underhållsfria OPTIDISC knivbalken där tallrikarna har tydligt avgränsade avstånd mellan varandra för att garantera ett perfekt snitt och optimal utstötning av fodret, oavsett förhållande. Knivarnas avfasade form, tallrikarnas utformning med konvergerande rotation och den utmärkta fjädringen bidrar alla till att producera rent foder med högt energi- och näringsvärde, med begränsade förluster, för ökad avkastning.

Knivbalken är kopplad till en bärande struktur med hjälp av gummifästen som minskar vibrationerna. PROTECTADRIVE säkerhetssystem skyddar de mekaniska komponenterna vid kollision med ett hinder. För att minska driftstopp och underhållskostnader är slåttermaskinerna även utrustade med ett system för snabbskifte av knivar.

Vallmaskiner
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng