2016-03-02

iF Design Award-guld till Fendt

Fendts internationella framgångar fortsätter.

Inte nog med att Fendt 313 Vario nyligen utsetts till Årets Traktor 2016 i Spanien, Fendt har också fått ta emot italienska Best Seller Award för både Fendt 939 Vario (traktorer över 270 hk) och 724 Vario (medium/high power-klassen). Och den 26 februari var det dags igen – vid en påkostad prisutdelning på BMW Welt i München belönades Fendt med guld i iF Design Award 2016 för sin 1000 Vario i Produkt-klassen.

iF Golden Award till Fendt 1000
På Agritechnica utsågs Fendt 1050 Vario till såväl Årets Traktor 2016 som Machine of the Year 2016 i kategorin Stortraktorer. Nu får 1000-serien ytterligare ett prestigefyllt pris.

Av de över 5.300 bidragen från 53 länder var det bara 75 som hedrades med guldstatyetten. Den internationella juryn, bestående av 58 välrenommerade designexperter, baserade sin bedömning på kriterier som estetik, tillverkning och funktionalitet men även miljöaspekter, säkerhet och innovationer. Fendt 1000 Vario övertygade både i koncept och praktisk bedömning.

Juryns motivering

Så här motiverade juryn sitt val:
En traktor som imponerar både i utseende och särskiljande egenskaper. Varje detalj – ramelement, tekniska komponenter, hyttergonomi, HMI, kaross – är på högsta nivå. Ett sofistikerat koncept där ett nyttofordons enastående tekniska prestanda förstärkts med modern design på ett mycket framgångsrikt sätt.

I gott sällskap

Utmärkelsen placerar världens största standardtraktor tillsammans med Audi A4, MAN Lion’s Intercity kombibuss och Ferraris FXX K högst upp på prispallen i kategorin "Bilar/Fordon/Motorcyklar".

Prisutdelning i iF Golden Award
iF:s Ralph Wiegmann (t.h.) överräcker iF Design Award 2016 till Fendts designers Tom Maier och Jan Weigand.

Helt ny men ändå en typisk Fendt

"Med Fendt 1000 Vario har vi utvecklat en helt ny traktor med många tekniska innovationer. Också när det gäller designen utmärker den sig med sin nya Fendt Life Cab och strålkastarna som integrerats i motorhuven. Men även om den skiljer sig jämfört med de övriga Vario-traktorerna så är den med sitt kvalitetsutförande och sin kompakta konstruktion ändå en typisk Fendt", konstaterar Tom Maier, chef för Fendts designers.

Traktorer
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng