2016-03-30

Valtra vinner prestigefyllt designpris

Valtra T234 vann den ansedda Red Dot Design Award-utmärkelsen i kategorin produktdesign.

I designtävlingen, som är världens största och en av de mest respekterade, granskades 5.200 produkter från 57 länder. Juryn består av 41 oberoende industridesigners från hela världen. 

Valtra vinner Red Dot Design Award 2016

Valtras T4-serie är resultatet av sju års forskning och utveckling. Traktorn är den första i en helt ny modellgeneration där de senaste tekniska innovationerna har förenats med den nya generationens formspråk. Utöver exteriörens rena linjer har fokus legat på användbarhet, ergonomi, säkerhet, hållbarhet, servicevänlighet och produktivitet.

Fjärde generationens traktorer har inneburit stora framgångar för Valtra, både i försäljningssiffror och internationella utmärkelser. N4-serien utsågs till Machine of the Year 2016 i klassen standardtraktorer och modellen N174V vann även designutmärkelsen Golden Tractor for Best Design. T4-serien utsågs till Machine of the Year 2015. Senast Valtra vann Red Dot Design Award var 2011 för ANTS-konceptet. 

Tävlingen Red Dot Design Award startade på 1950-talet och utmärkelser ges i tre kategorier: produktdesign, kommunikationsdesign och designkoncept. Årets Red Dot Design Award presenteras den 4 juli på Aalto Theatre i tyska Essen.

Valtra T4:s hytt

Utmärkt sikt gör arbetet lätt och säkert. Hytten är ergonomisk och bekväm med ett säte som kan roteras 360° vilket gör det lika enkelt att arbeta i omvänd körriktning. Läderklädsel finns som tillval.

Stänkskärm och bakljus

  Mycket fokus lades på utformningen av de bakre stänkskydden för att få dem tillräckligt robusta utan att störa designen. De måste ge ett effektivt skydd mot lera utan att skymma sikten. Bakljusens unika design i form av en hockeyklubba har inspirerats av Valtras historia och gör det enkelt att även på avstånd se att det är en Valtra. Lamporna, med LED-teknik, aktiveras snabbt, förbättrar sikten, är vibrationståliga, vattentäta och enkla att rengöra.

Fronten

Frontens design är inte enbart en viktig del av helhetsintrycket. V-loggans form stabiliserar framgrillen så att hålmönstret kan optimeras. Detta innebär att fläkten kan snurra långsammare med sänkt ljudnivå och ökad bränsleeffekt.

Traktorer
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng