2016-09-20

BioDrill till Swift ger nya möjligheter

Med såenheten BioDrill BDA 360 monterad på Swift förvandlas kultivatorn till en såmaskin för småfröiga grödor.

”Vi ser ett växande intresse för insådd av mellangrödor och fånggrödor, likväl som för enkel etablering av oljeväxter”, säger Bernt Mårtensson, konceptutvecklare på Väderstad och fortsätter: ”BioDrill BDA 360 på Swift gör det möjligt att så i samma överfart som kultiveringen.”

Den pneumatiska såenheten BioDrill BDA 360 kan etablera småfröiga grödor med en precision ner till 1 kg/ha. För att säkerställa en jämn fördelning över hela arbetsbredden är BioDrill BDA 360 utrustad med det välbeprövade utmatningssystemet Fenix, en kraftfull fläkt samt mycket effektiva spridarplåtar.

BioDrill till Swift ger nya möjligheter

En av de första som testkört BioDrill BDA 360 tillsammans med Swift är lanbrukaren Per Pålsson som sparat både tid och pengar under sin höstrapsetablering. Efter årets skörd spred Per Pålsson flytgödsel på sitt fält som sedan kultiverades med en 5,6 m bred Swift på ca 20 cm arbetsdjup.

”Därefter låg fältet redo för sådd och det var bara att hålla koll på väderprognosen. När det väl var dags för sådd behövde vi bara ett drag med vår Swift 560 med BioDrill BDA 360 för att så”, säger han. Årets rapssådd skedde den 3 augusti på 15 cm arbetsdjup, med en arbetshastighet på ca 10 km/h på fältet.

BioDrill BDA 360 finns tillgänglig för Swift från och med årsmodell 2017.

Såmaskiner
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng