2015-11-27

Vidareutveckling av Rapid A 400-800S

Väderstad fortsätter att utveckla Rapid A 400-800S-serien och gör arbetet ännu enklare för lantbrukaren.

Samtidigt får såmaskinen en ansiktslyftning. Maskinen kan också utrustas med den unika fröräknaren SeedEye som vi skrivit om tidigare och som utsågs till Machine of the Year 2016 i kategorin Elektronik på årets Agritechnica-mässa.

Väderstad Rapid A 400-800S

En rad förbättringar på Rapid A 400-800S gör att lantbrukaren får en bättre arbetsmiljö och kan lägga mer tid i fält istället för på underhåll. Såmaskinen kan utrustas med SeedEye fröräkning för enkel och helautomatisk kalibrering.

Sålåda med integrerad fläkt

Fläkten är integrerad högt upp på sålådans framkant. Detta minimerar dammintaget vilket ger lägre slitage. Sålådan får även ny design med integrerad arbetsbelysning för att underlätta vid arbete kvällstid. Plattform och trappa har vidareutvecklats och ger nu bättre tillgänglighet till sålådan.

Tidsbesparing

"Nya V30 hubbar introduceras på maskinens tallrikar. Lagren har förbättrad livslängd och en design som ger bättre skydd mot damm och jord, samtidigt som de är smörjfria. Förändringar som gör att lantbrukarna sparar tid när det är som stressigast under växtodlingssäsongen", säger Bernt Mårtensson, konceptansvarig på Väderstad AB.

Förenklad fällning av vingar

Nya vinglås förenklar omställning från transport- till arbetsläge. Fällningen sköts hydrauliskt från hytten och kan hanteras utan Controlbox eller E-Control.

Nya mellanpackare och vingpackare

Mellanpackarna får en ny, starkare utformning och vingpackarna förses med individuell fjädring på upp till 100 kg per packarhjul. Den individuella fjädringen ger bättre återpackning på vingarna samtidigt som såmaskinen får en lugnare gång även på ojämna jordar.

Såmaskiner
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng