2015-09-21

Väderstads Spirit i ny version

Spirit R 300-400S är en helt ny version av Väderstads välkända såmaskin.

Nyheten kommer i fyra modeller: R 300S har tre meters arbetsbredd och finns med antingen 18 eller 24 såbillar. R 400S har fyra meters arbetsbredd och 24 eller 32 såbillar. Spirit R 300-400S finns med 12,5 eller 16,7 cm radavstånd och kan utrustas med E-Control och Gateway. Såmaskinerna är ämnade för lite mindre traktorer och har ett dragkraftsbehov på mellan 110-140 hästkrafter.

Väderstads Spirit i ny version

Bearbetande förredskap

Spirit R är utrustad med System Disc Aggressive som med sina koniska 450 mm tallrikar ger en intensiv jordbearbetning och skapar en jämn markstruktur. Maskinen går rakt bakom traktorn tack vare att tallrikarna är monterade i X-form. Arbetsdjupet justeras enkelt från förarplatsen.

Ny ramkonstruktion med central rambalk

Ramen är optimerad för 3-4 meters arbetsbredd. Den centrala balken gör det enkelt att komma åt för service och inställningar.

OffSet bärhjul med stora radialdäck 400/55-15.5 rullar lätt och ger god återpackning och bearbetning, vilket gör att maskinen sår bra i alla jordarter.

Sålåda med integrerad fläkt

Den korrosionsbeständiga sålådan är på hela 2.800 liter med en design som gör det enkelt att både fylla och tömma. Fläkten är högt placerad och integrerad i sålådans framsida för att minimera dammintaget, samtidigt som alla känsliga delar är skyddade. Luftdistributionen har lågt oljebehov och är anpassad till mindre traktorer.

Helt nytt utmatningssystem

Det nya elektriska Fenix III utmatningssystemet är anpassat för mindre arbetsbredder och ger jämn fröfördelning i varje såbill. Systemet klarar av att så allt från 1 kg upp till 500 kg utsäde per hektar i hastigheter upp till 15 km/h.

Utmatningen är fördelad på två fördelarhuvuden, vilket gör det möjligt att stänga av halva maskinen. Utmatningssystemet är slutet med optimerad lufttillförsel och lågt luftbehov. Nya fröräknaren SeedEye kan kopplas till utmatningssystemet för enkel och exakt kalibrering.

Såbillar och efterharv

Fröplacering sker med 380 mm offset V-disc och återpackarhjul 380x65 mm. Efterharven finns i två versioner: en lightversion med harvpinnar på varje såenhet eller en centralt upphängd efterharv. Efterharv och billtryck manövreras enkelt från förarplats med aktiv reglering av inställt värde.

Spirit R går i produktion hösten 2016.

Såmaskiner
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng