2015-01-30

Väderstad årets ekoföretag

Med motiveringen: "För sann innovationskraft i ett precisionsredskap av sällan, om aldrig, skådat slag som öppnat för nya möjligheter och framför allt ökad lönsamhet i ekoodlingen" vann Väderstad-Verken priset som Årets Ekoföretag.

Det är Ekoweb som står bakom tävlingen och priset delades ut på Ekogalan den 29 januari då de mest framstående företagen och personerna inom ekobranschen mottog sina utmärkelser.

Väderstad årets ekoföretag 

"Vi är väldigt tacksamma för utmärkelsen som Årets Ekoföretag. vi tror att ekobranschen kommer att växa framöver och vi ser att Väderstads produkter, särskilt Tempo, är delaktiga i utvecklingen", säger Linnéa Stark, Väderstad och fortsätter: "Vi vann priset mycket tack vare den skicklige ekolantbrukaren Sverker Pettersson, som med framgång sått raps med precisionssåmaskinen Tempo. Tempo-maskinens flexibla och större radavstånd, jämfört med konventionella såmaskiner, möjliggör effektiv ogräsbearbetning."

Försäljningen av ekologiska livsmedel uppgick till 15,5 miljarder kronor år 2014. Det är en ökning med 38 procent eller 4,3 miljarder kronor jämfört med 2013.

 

Utmärkelser
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng