2015-11-02

Tempo nu ännu vassare

Väderstad kommer med ett flertal nyheter på Tempo som t ex ett nytt såhus i aluminium, en ny gödningsbill samt den helt nya trepunktsburna Tempo V.

Tempo nu ännu vassare

Nya Tempo V

Tempo V är en trepunktsburen fällbar maskin upp till 12 rader. Maskinen kan enkelt ställas om från exempelvis 12 rader med 45 cm radavstånd till 8 rader med 75 cm radavstånd. Ramen är konstruerad så att radenheter och gödningsbillar kan flyttas till valfria positioner. Det är även möjligt att montera udda radantal (exempelvis 9 rader med 600 mm avstånd) på samma rad. Flexibiliteten gör det möjligt att använda samma maskin för att så flera olika grödor med olika radavstånd.

Radenheterna, med PowerShoot-teknik som är okänslig för vibrationer, är desamma som på övriga Tempomodeller vilket innebär att man kan så i hög fart med oöverträffad precision. Billtrycket på upp till 325 kg möjliggör sådd i allt från växande gröda till bearbetade fält.

Tempo V kommer i sju olika utföranden där antalet radenheter varierar från 6 till 12 beroende på modell och en arbetsbredd på 4,2 - 6,6 meter beroende på radavstånd.

Såhus i aluminium

Från årsmodell 2016 kommer Tempo att vara försedd med ett nytt såhus i aluminium. Det nya såhuset är försett med en tömningslucka för enkel rengöring vid byte av gröda. Det är också möjligt att montera ett 22 mm såsystem, lämpligt till grödor som pumpor och stora solrosor.

 

Väderstad Tempo

Ny gödningsbill

Väderstad lanserar också en ny, smalare gödningsbill vilket möjliggör montering på 45 cm radavstånd. Den nya gödningsbillen har fått bättre möjligheter till olika djupinställning. Som tidigare kan billen belastas med upp till 150 kg.

Såmaskiner
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng