2015-09-09

Silvermedalj till Väderstad

DLG har utsett Väderstad till silvermedaljör för innovationen automatisk maskininställning.

                                  Silvermedalj till Väderstad
Ett exempel på tillämpning av denna teknik är Automatisk CrossBoard. Silvermedaljen kommer att överlämnas på 2015 års Agritechnica-mässa.

Crossboard från Väderstad

"Jag ser verkligen fram emot att ta emot den här prestigefyllda utmärkelsen särskilt eftersom jag tror att vår teknik kommer att vara till nytta för många lantbrukare över hela Europa", säger Crister Stark, Väderstads styrelseordförande. "Till exempel tror vi att Automatisk CrossBoard kommer att ge jämnare fält med lägre bränsleförbrukning och mindre arbete."

Inställd för optimering

Automatisk CrossBoard är en elegant lösning där utjämnarna förses med en liten med, som kontinuerligt mäter jordvallens höjd. På meden sitter ett gyro som känner av medens vinkel. Systemet kan sedan ställas in så att meden alltid ligger i en viss vinkel, så att maskinen alltid fungerar med den vall föraren angett.

Vinkeln mäts med hjälp av ovan nämnda gyro. På så sätt kan Crossboardens effekt optimeras så att fältet blir så jämnt som möjligt samtidigt som bränsleförbrukningen minimeras. Den nya tekniken kan användas på flera olika sätt tillsammans med Väderstad E-Control och är under utveckling. Tekniken finns först tillgänglig för Automatisk CrossBoard.

Utmärkelser
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng