2015-09-18

Silvermedalj till KUHN:s portalinplastare

Med sin nya portalinplastare SW 4014 AutoLoad™ introducerar KUHN en verklig innovation när det gäller inplastning av fyrkantsbalar. Uppfinningen belönas med en silvermedalj på Agritechnica 2015.

Att samla upp ensilagebalar och att ställa inplastade balar på marken tar mycket tid i anspråk.

KUHN portalinplastare SW 4014

Med nya inplastaren SW 4014 presenterar KUHN en helautomatisk AutoLoad-funktion för stora och medelstora fyrkantsbalar samt rundbalar. Systemet, som inte kräver något ingrepp från förarens sida, bygger på en laser som är integrerad i inplastarens huvudram. Lasern upptäcker balen då maskinen närmar sig, scannar balens längd och placerar lastrullarna i korrekt lastningsposition. När man kör över balen plockas denna upp med största precision, plastas in och placeras på marken utan att föraren behöver stanna. Detta ökar såväl produktivitet som kapacitet samtidigt som traktorföraren får en mer komfortabel arbetsdag.

Portalinplastaren känner av balens storlek.

Stabil konstruktion

Tack vare en mycket robust konstruktion med integrerad hydrauliskt skjutbar ram, uppnås en extremt bred spårvidd med utmärkt stabilitet vid körning i fält. Detta unika körsätt möjliggör en mycket enkel upplockning av balen och utmärkt sikt över arbetet. SW 4014 har en arbetsbredd på 4 meter i fält och 2,5 meter under transport.

SW 4014 har en arbetsbredd på 4 meter i fält. Transportbredden är 2,5 meter.

Optimal mångsidighet

SW 4014 kan plasta in stora och medelstora fyrkantsbalar samt rundbalar med vikt upp till 1 500 kg och med en maximal längd på 200 cm. Inplastning av rundbalar upp till 140 cm i diameter är möjligt utan extrautrustning eller mekanisk justering. Alla fördefinierade baldimensioner kan enkelt väljas på terminalen.

SW 4014 plastar även rundbalar.

Exceptionell balhantering

SW 4014:s smarta design garanterar enkel hantering av balarna, fram- och baklänges, även när balarna är svårtillgängligt placerade. Den breda ingången mellan de båda patenterade* paren stålrullar gör att alla balar kan lyftas upp och ner utan risk för skador eller jordkontaminering.

Förstklassig inplastning

Placeringen av de patenterade* kortare topprullarna gör att hållarna till filmrullen kan placeras lågt. Som ett resultat av detta lindas plastfilmen tätare kring balens mittpunkt, med ett jämnare resultat som följd, vilket säkerställer en optimal syrebarriär. Ytterligare förbättrad hantering och kontroll av inplastningsprocessen uppnås med KUHN:s unika IntelliWrap™. Utmärkande för IntelliWrap™ är möjligheten att lägga på udda antal lager film (4,5,6,7,8,9…) som gör att överlappningen kan justeras samt ett användarvänligt gränssnitt. IntelliWrap™ ger välformade, tätt förslutna balar och därmed ett ensilage av högsta kvalitet.

Plastfilmen lindas tätt för ett ensilage av högsta kvalitet.

ISOBUS-kontroll

Med den avancerade, men ändå lättanvända, ISOBUS-kontrollen erbjuder denna inplastare multipla funktioner som styrs från hytten såsom nersläpp av balar i valda lägen (t ex knutarna uppåt, eller bal ställd på högkant).

Bränslebesparing

SW 4014 kan användas tillsammans med en mängd olika traktormodeller eftersom den endast kräver ett begränsat oljeflöde (45 liter, max 60 liter). Som tillval kan inplastaren utrustas med ett PTO-drivet hydraulaggregat för optimal kapacitet. Traktorn kan köras på lägre motorvarvtal för betydande bränslebesparing. Ytterligare bränslebesparing kan uppnås genom att köra med en PTO-hastighet på 500E/750E rpm. Dessutom är det PTO-drivna hydraulaggregatet ett slutet system så det finns ingen risk för förorening av oljan från olika traktorer och risken för smuts i systemet minskar.

KUHN SW 4014 presenteras på Agritechnica i november. Den finns till försäljning i Sverige fr o m säsongen 2016.

Vallmaskiner
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng