2015-06-22

Nyheter från Kongskilde på Borgeby

På Borgeby Fältdagar passar Kongskilde på att för första gången visa upp ett antal maskiner för den svenska publiken.

Kongskilde ProfiLine 400 – en robust fyrameters buren såmaskin med hög precision

Tillsammans med en lätt traktor ger Kongskilde ProfiLine hög kapacitet utan skadlig markpackning. Sålådans behållarvolym är drygt 1.000 liter, vilket innebär att det går att lasta en hel storsäck. Att maskinen är buren i trepunktslyften gör den smidig att använda även på oregelbundna fält. ProfiLine kan förses med släp- eller skivbillar och billspänningen kan justeras såväl centralt som individuellt. I tillbehörsprogrammet finns elektrisk arealmätare som även är till hjälp vid inställning och vridprov.

Kongskilde ProfiLine 400 utrustad med efterharv och försålåda.
Kongskilde ProfiLine 400 utrustad med efterharv och frösålåda.

Kongskilde Vibro Master 4000 – bogserad såbäddsharv

Denna serie kraftiga harvar kompletterar Kongskildes sortiment av såbäddsharvar med egentillverkade vibrerande pinnar. Vibro Master 4000 finns i storlekarna 6, 7, 8 och 9 m arbetsbredd och har som standard en hydrauliskt manövrerad flexplanka i fronten, som krossar och jämnar ytan. Sju rader Vibro Super S-pinnar med 7,5 cm delning bearbetar och sorterar såbädden.

Buren Kongskilde Vibro Flex 7440 H med tallriksutjämnare och ribbvält.
Kongskilde Vibro Master 4070 utrustad med främre och bakre Flexplanka samt efterharv.

Den bogserade såbäddsharven kan förses med långfinger-efterharv som monteras ensam eller tillsammans med bakre flexplanka. Långfingerharv och ribbvält är ett annat alternativ. Arbetsdjupet styrs av fyra par stora boggiehjul, hydrauliskt hopkopplade i ett master-slav system, för jämn lyftning och sänkning av hela arbetsbredden.

Kongskilde Vibro Flex 7400 – klassiker i nytt utförande

I nya stubbkultivatorn Vibro Flex 7400 sitter de kraftigt vibrerande Vibro Flex-pinnarna monterade på fyra axlar med 22,5 cm delning. Det ger rejäl rymlighet för jord och växtrester med 80 cm ramhöjd och 60 cm axelavstånd. Efter sista pinnraden följer en sektion utjämningspinnar eller tallrikar. Tre olika vältalternativ finns för reglering av arbetsdjupet. På Borgeby Fältdagar kommer kultivatorn att vara utrustad med Vibro Pack vältar som består av vibrerande, halvcirkelformade fjäderelement som håller sig rena utan avskrapare och styr arbetsdjupet utan att försegla ytan. Resultatet blir god gasväxling i ytlagret, vilket ger snabb nedbrytning av växtrester.

Buren Kongskilde Vibro Flex 7440 H med tallriksutjämnare och ribbvält.

Buren Kongskilde Vibro Flex 7440 H med tallriksutjämnare och ribbvält.

Kongskilde Vibro Flex 7400 finns som buren modell med 3, 4 och 5 m arbetsbredd samt som bogserad med 4, 5 och 6 m arbetsbredd.

Jordbearbetning
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng