2015-09-15

Medaljregn över Fendt

På Agritechnica i november visas i vanlig ordning det allra senaste inom lantbruksteknik.

Samtidigt belönas de mest innovativa tekniska lösningarna. Fendt kommer att tilldelas en guldmedalj och fyra silvermedaljer.

Guldmedalj till Fendt för VarioGrip Pro

Guldmedalj för variabelt däcktryck

Fendt kommer att tilldelas en guldmedalj för sin VarioGrip Pro, en innovation för påfyllnad av traktordäck som på bara 30 sekunder kan öka däcktrycket med en bar, direkt från hytten. Något som både sparar tid och ökar säkerheten på väg.

Hemligheten är att det i traktordäcket finns ett innerdäck som håller sex bar. Vid behov släpper innerdäcket ut luft till ytterdäcket. Systemet har utvecklats i samarbete med däcktillverkaren Mitas.

Silvermedalj till Fendt för Grip Assistant

VarioGrip Assistant

För att hjälpa föraren att bestämma optimalt däcktryck har Fendt tagit fram VarioGrip Assistant, ett system som belönas med en silvermedalj på Agritechnica. Föraren knappar in fem värden: jordtyp, traktorns däcksdimension (utifrån förutbestämda valmöjligheter), vilket redskap som är kopplat till traktorn och hur det är kopplat samt slutligen beräknad hastighet på fältet. Baserat på dessa värden visas vilket däcktryck som passar för såväl fram- som bakdäck för att optimera traktorns dragkraft, markpackning och bränsleförbrukning.

Silvermedalj till Fendt för VarioDrive

VarioDrive

Ännu ett silver får Fendt för VarioDrive, som inte bara är en utveckling av Vario-transmissionen utan man har också utvecklat en helt ny drivlina med intelligent fyrhjulsdrift, anpassad för nya 1000 Vario. Med VarioDrive drivs framaxeln oberoende av bakaxeln, vilket resulterar i en banbrytande förbättring avseende såväl effektivitet som dragkraft och manöverbarhet.

Silvermedalj till Fendt för kamerasystem

360° kamerasystem

Den tredje silvermedaljen får Fendt för sitt kamerasystem där fyra vidvinkelkameror kombinerar sina digitala inspelningar till en enda bild på Vario-terminalen. Partier på fordonet som är svåra att se blir synliga och föraren ser hela maskinen ur ett fågelperspektiv.

Silvermedalj till Fendt för Former 12555 X

Fendt Former 12555 X

Silvermedalj blir det också för Fendt Former 12555 X – en strängläggare där den traditionella kraftöverföringsaxeln bytts ut till elektrisk drift. Varje rotor är försedd med en egen motor för individuell drift. Även denna innovation presenteras på Agritechnica.

Traktorer
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng