2015-10-12

Lantmännen och AGCO fördjupar samarbetet i Skandinavien

Lantmännen och AGCO, ett ledande företag inom lantbruksbrukslösningar med huvudkontor i USA, har undertecknat avtal om ett fördjupat långsiktigt samarbete i Skandinavien.

Samarbetet fokuserar på förbättrad kundvård och bättre service samt ett komplett sortiment av produkter med hög kvalitet.

Det utökade samarbetet innebär att Lantmännen kommer att fokusera sina affärer inom maskinverksamheten till den svenska marknaden och AGCOs varumärken. Utöver Valtra kommer Lantmännen att kunna erbjuda sina kunder hela Fendts produktsortiment, inklusive skördetröskor, balpressar, hackar och vallmaskiner.

– Det fördjupade samarbetet med AGCO ger oss en stabil grund för tillväxt och är en del av arbetet med att utveckla oss inom lantbruksbruksmaskiner i Sverige, och på så sätt skapa en livskraftig och mer lönsam lantbrukssektor. En tät anläggningsstruktur, ett brett produktsortiment och ett nära samarbete med leverantörer är hörnstenar i en effektiv maskinverksamhet som bidrar till att göra medlemmarnas gårdar lönsamma, säger Håkan Pettersson, Chef division Maskin.

Genom det fördjupade samarbetet kommer Lantmännen också att ta över importansvaret för hela Massey Fergusons produktsortiment, men försäljningen fortsätter i det befintliga nätverket med privata Massey Ferguson-återförsäljare. I Norge och Danmark övertar AGCO importen av Valtra.

– Vi är mycket glada över att Lantmännen har beslutat att fördjupa samarbetet. Genom avtalet har vi en mycket bra grund för fortsatt långsiktig tillväxt i Skandinavien och det långsiktiga samarbetet med Lantmännen passar perfekt i vårt strategiska initiativ ‘Route 66’. Vi är väldigt nöjda med att kunna förstärka vårt samarbete med ett kooperativ som ägs av svenska lantbrukare, säger Dr. Rob Smith, Senior Vice President och chef för EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika) på AGCO.

Lantmännen kommer att uppfylla befintliga avtal med CLAAS, men de kommer inte att förlängas när de löper ut. Lantmännen kommer dock att fortsätta att serva CLAAS-maskiner samt erbjuda reservdelar genom hela livscykeln.

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng