2014-03-18

Nya Valtra X med midjestyrning

Valtra har erbjudit flera midjestyrda traktormodeller under årens lopp - nu kommer Valtra X, en vanlig jordbrukstraktor, bara ännu smidigare och med bättre svängradie.

Bygger vidare på framgångsrik traktor
Med utgångspunkt från bästsäljande N-serien med välkända N163 i spetsen har Valtra skapat en extremt smidig traktor. Man har valt Direct-modellerna på 120-170 hk eftersom den steglösa transmissionen kan erbjuda en rad fördelar i kombination med midjestyrning.

60 centimer längre, 300 kg tyngre
Egenskaperna är desamma som i N-serien, skillnaderna ligger bara i konstruktionen. Ramleden ökar axelavståndet med 60 centimeter, men viktfördelningen är densamma som på en N163, 45 % fram och 55 % bak. Vikten ökar med ca 300 kg.

Valtra X, otroligt smidig

Otroligt smidig
Nya Valtra X kombinerar midjestyrningen med vanlig framhjulsstyrning vilket gör traktorn otroligt smidig,  både tillsammans med frontlastare och i trånga utrymmen.  Kontrollen av midjestyrningen och framaxeln är automatiserad och graden av midjestyrning reduceras i takt med att hastigheten ökar. I höga hastigheter styrs traktorn med vanlig framhjulsstyrning.

Smidig med lastare och i trånga utrymmen.

Unik egenskap
En annan av Valtra X många fördelar är möjligheten till krabbstyrning. Ute på fältet innebär detta att traktorns vikt kan fördelas på fyra hjulspår istället för två. Bra till exempel vid sådd då man önskar jämnast möjliga packning i såmaskinens arbetsområde. Kör man i sluttningar är det svårt att undgå att bakaxeln halkar ner något, men med krabbstyrning kan detta undvikas. Krabbstyrningen gör det också möjligt att enkelt ploga och sopa utmed byggnader och andra hinder.

Krabbgången ger mindre markpackning.

För arvet vidare
Med steglös transmission, stor lyftkraft både fram och bak, unika styregenskaper, låg vikt och god förarkomfort tar Valtra X arvet från Volvo BM/Valmet in i framtiden. En traktor anpassad för nordiska förhållanden med skogsdrift, jordbruk och vägunderhåll.

Midjestyrningen kommer att levereras som extrautrustning på N123, N143 och N163 Direct. Midjestyrda N163 Direct kommer att testas under vintern/våren 2014. Serieproduktion startas i slutet av 2014.

 

 

Traktorer
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng