2014-08-14

Vågformad slåtterbalk med många fördelar

Med MAX CUT lanserar CLAAS en helt nyutvecklad slåtterbalk som dessutom tillverkas i en ny toppmodern monteringslinje vid CLAAS fabrik i Bad Salgau.

Vågformad slåtterbalk med många fördelar

Den nya MAX CUT slåtterbalken har ett unikt koncept där balkens över- och underdel är pressade i ett stycke för maximal stabilitet. Pressningen och balkens perfekta vågform förbättrar satellitdrevets fördelar ytterligare. Tack vare balkens vågform kan knivtallriksmodulen placeras mycket långt fram. Tillsammans med nya specialutformade distansbrickor uppnås en större snittyta samt optimal snittkvalitet. Distansbrickorna har olika former som optimerats för respektive position vid knivpar som löper mot eller ifrån varandra. De är fästa med skruvar och extra härdade.

Skruva istället för att svetsa
Genom att skruva istället för att svetsa får den nya MAX CUT balken extra hög vridstyvhet tack vare en särskild skruvmontering. Den formanpassade skruvmonteringen ger samma styrka som svetsfogar utan att materialet behöver utsättas för svetsspänningar.

Släpskor med rensningseffekt
Extra breda släpskor med rensningseffekt leder smuts och främmande föremål bakåt under balken och ger ett rent skördematerial. De förbättrar dessutom bärkraften, skonar marken och förebygger slitage. Som tillval kan man få slitsläpskor, släpskor för högt snitt och släpskor för extra högt snitt, t ex för skörd av biomassa.

Inbyggt ekonomikraftuttag
Drivlinan på nya MAX CUT kan köras redan från 850 rpm. Det minskar bränsleförbrukningen med upp till 20 procent. Vid en påkörning skyddas drivlinan genom den beprövade säkerhetsmodulen SAFETY LINK som innebär att varje tallriksaxel är försedd med en brottanvisning. Knivtallriken hålls kvar i modulen av en skruv och kan inte flyga iväg. Modulen byts snabbt och enkelt och slåttermaskinen är redo att användas igen. Lika okomplicerat är det att byta knivarna med ett snabblåssystem. Den nya MAX CUT slåtterbalken är dessutom underhållsfri, utan behov av oljebyte i balken.

 

Vallmaskiner
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng