2014-10-28

Väderstads Carrier i ny tappning

Väderstads kompakta tallriksredskap Carrier kommer nu i nya versionerna L och XL.

Större tallrikar

Hittills har Carriers diskar varit 45 centimeter. Den stora nyheten är möjligheten att välja större tallrikar: 51 respektive 61 centimeter vilket har efterfrågats av kunderna. En större tallriksdiameter gör det möjligt att bruka ner större mängder växtrester. Med större tallrikar blir angreppsvinkeln viktigare, både vad gäller resultat och bränsleförbrukning. Genom att vrida tallriksaxeln kan angreppsvinkeln justeras i fyra steg, mellan 10 och 18 grader, för att anpassas till arbetsdjup, jordart och halmmängd.

Väderstad Carrier XL 625

I majsstubb kan sladdplankan skiftas mot halmknivrullen Cross Cutter som styckar majsstjälkarna i korta bitar.

Nya Carrier L och XL finns i arbetsbredderna 4,25, 5,25, 6,25 och 8,25 meter. Nytt är att hjulen är stående istället för liggande vid markarbete vilket gör att föraren kan välja mellan att lyfta maskinen på hjulen eller vältrullen.

Väderstad Carrier XL 625

Nyutvecklade vältrullar

Som efterredskap finns tre nyutvecklade vältrullar med hydraulisk djupinställning för montering längst bak på maskinen. SteelRunner är en bearbetande stålvält för styva jordar medan CageRunner är en ribbvält för lättare jordar. Double SoilRunner är en dubbel u-profilsvält där de stora ringarna fylls med jord som ökar vältens vikt.

Carrier XL med nya vältrullen Double SoilRunner

 

Jordbearbetning
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng