2014-12-02

Träffar för unga lantbrukare

Nu är Lantmännen ute på turné för att träffa unga lantbrukare runt om i landet och diskutera framtidens lantbruk och vad Lantmännen har att erbjuda.

unga lantbrukare

Medverkande vid träffarna är representanter från Lantmännen Lantbruk och distriktsstyrelserna samt Jonas Arvidsson, vd för Lantmännen Maskin.

Lantmännen vill lyfta fram fördelarna med kooperation, som kund och som ägare, och hur stark påverkan den samlade medlems- och kundstyrkan har vid förhandlingar med leverantörer.

”Det är lätt att glömma bort alla de fördelar som finns med en kooperation”, menar Jonas Arvidsson och fortsätter: ”När jag åker till Centraleuropa för att förhandla om traktorpriser har jag fördelar som inget annat företag har av att ha 30 000 ägare i ryggen.”

"Det här är ett jättebra initiativ. Vi måste lyssna på alla våra medlemmar och att stärka de unga lantbrukarnas konkurrenskraft är nödvändigt för framtiden. Vi måste alldeles särskilt bry oss om dem som vill in i branschen: utan bönder, inget Lantmännen. Det behövs extra resurser för att stärka duktiga lantbrukare, så att de kan utveckla sin verksamhet”, kommenterar Johan Andersson, vd Lantmännen Lantbruk, som också ser det som en möjlighet att ge de yngre en bild av vad de äger som medlemmar i Lantmännen. Att se fördelarna med samarbete, som ju en kooperation är i grunden.

”Vi behöver nästa generation lantbrukare för att få kraft och balans i Lantmännen”, konstaterar Jonas Arvidsson.

Turnén startade i slutet av november och pågår fram till och med januari enligt planen nedan. De träffar som redan ägt rum har lockat många deltagare och Lantmännen ser fram emot fortsatta intressanta diskussioner på de resterande mötena.   

    Turnéplan

Januari 2015    
12 januari Västmanland och Dalarna Ungdomsträff på Maskin i Köping
13 januari Enköping och Uppland Ungdomsträff på Maskin i Enköping
14 januari Östergötland och Sörmland Ungdomsträff
15 januari Kristianstad och Blekinge Ungdomsträff
19 januari Gotland Ungdomsträff
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng