2014-05-21

Så raps och betor med Väderstads Tempo R

Väderstad lanserar möjligheten att så raps och sockerbetor med Tempo R. Företaget har vidareutvecklat radenheten och konfigurerat maskinen med ett nytt mindre radavstånd på 45-55 cm.

Tempo sår sockerbetor

”Att så raps och sockerbetor i rätt tid är av största vikt, något som kommer att bli lättare nu när även dessa grödor kan sås med Tempo. Precisionssåmaskinen har i test efter test visat att man kan så i hög fart med en oöverträffad precision. En fördel som nu även sockerbets- och rapsodlare kan dra nytta av”, säger Fredrik Lundén försäljningschef på Väderstad.  

Väderstad har testat det nya utförandet i Österrike, Schweiz, Frankrike, Tyskland, Danmark och Sverige och resultaten är positiva. I försöken har man sått betor i olika hastigheter mellan 6 och 16 km/h. Beroende på försöksplats har Väderstad sått betor efter konventionell jordbearbetning men även i direktsåsystem. Rapssådd med Tempo har i huvudsak genomförts i Frankrike där radavståndet för radsådd raps ofta är 60 cm. I övriga Europa används vanligtvis 45 eller 50 cm radavstånd vid rapssådd.

”Det känns verkligen stimulerande att kunna erbjuda den moderna PowerShoot-tekniken till en ny kundgrupp. PowerShoot-tekniken gör maskinen okänslig för vibrationer och därmed kan såhastigheten ökas vilket ger en högre såkapacitet för kunden”, säger Fredrik Lundén.  

 

 

Såmaskiner
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng