2014-01-05

Ökad skörd med Väderstads StripDrill

Intresset för minimerad jordbearbetning med strip tillage-konceptet ökar och nu lanserar Väderstad förredskapet StripDrill till såmaskinen Spirit 600C.

Vid strip tillage bearbetas jorden enbart i det smala spår där utsädet läggs ner.

”StripDrill-pinnarna är endast 25 mm breda för att öppna ett så smalt spår som möjligt och minimera energiåtgången. De smala pinnarna som är klädda med hårdmetall bidrar till maskinens höga kapacitet, då den mycket väl kan så i 15 kilometer per timme”, säger Crister Stark, Väderstad-Verken.   

Lanseringen av StripDrill har föregåtts av en omfattande utprovning på flera marknader. Med strip tillage ökar möjligheten till jämnare skördar även under speciellt torra eller våta säsonger och man menar att det långsiktigt är realistiskt med en skördeökning på 5-10 procent.
Väderstads Spirit såmaskin

”Att underlätta för plantan att efter sådd snabbt utveckla ett djupt  rotsystem ger den bättre förutsättningar att utvecklas genom att den lättare kan ta upp vatten och näring under torra förhållanden. Vid blöta år är chansen större att överskottsvattnet rinner bort från fältet genom en snabbare infiltration”, säger Crister Stark.

Redskapet, som lanseras i arbetsbredden 6 meter, finns på marknaden fr o m 1 juni.

 

 

Såmaskiner
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng