Nya Fendt 300 Vario

Det är inte mycket man känner igen från den tidigare Fendt 300-serien utöver den steglösa Vario-transmissionen. I nya 300 Vario har man fokuserat på föraren och komforten är i klass med de större 500- och 700-modellerna.

Nya Fendt 300

Ny motor

Den nya serien kommer i modellerna 310, 311, 312 och 313 Vario med 110 – 138 hk. Man har valt att ersätta den tidigare Deutz-motorn med AGCO Power’s egen motor på 4,4 liter. Med de nya motorerna höjs vridmomentet med mellan 42 och 55 procent. För att uppfylla emissionskraven enligt Tier 4F använder man både katalysator, EGR och SCR. Transmissionen är en 40 km/h modell där man, till skillnad från Fendts större modeller, inte ändrar växel mellan transportkörning och fält.  

Två varianter

Modellerna levereras i varianterna Power och Profi där Power är den enklare modellen utan Vario-terminal och med bland annat mekanisk manövrering av hydraulikventilerna. Utöver Vario-terminalen har Profi-modellen LS-hydraulik med en kapacitet på 110 l/min. Liksom på de större Fendt-traktorerna sker manövreringen via multifunktionsspak och kontrollpanel. Dock är manövreringen på 300-modellerna inte integrerad i armstödet, utan monterad i höger sida av hytten.

Rymlig hytt med utmärkt sikt

300-serien har utrustats med en VisioPlus-hytt som till förväxling liknar hytterna på Fendt 500 och 700 Vario. Den välvda framrutan fortsätter en bit upp på taket vilket ger perfekt sikt, inte minst vid frontlastarkörning. Hytten har en glasyta på hela 6,2 kvm och kan levereras antingen med obruten eller delad öppningsbar framruta. B-stolpen på högra sidan är borta vilket ger en avsevärt bättre sikt åt sidan. Som tillval finns såväl mekanisk som pneumatisk hyttfjädring.

Halvramskonstruktion ger smidig körning

Fendt 300 är en kompakt lättviktstraktor på 5,8 ton som får belastas med 4,5 ton på framaxeln och 7,0 ton på bakaxeln. Traktorn är uppbyggd runt en halvramskonstruktion där motorn inte är en bärande del av traktorn och där frontlyften är monterad i ramen. Denna utformning optimerar styrvinkeln och gör traktorn betydligt enklare att manövrera.

Mer info om Fendt 300 Vario hittar du här.

 

Traktorer
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng