2014-10-24

Lantmännen Maskin satsar på snö

Lantmännen Maskin förstärker och utökar sortimentet av snöredskap genom att teckna distributionsavtal med två nya leverantörer inför kommande säsong.

De nya leverantörerna är danska Vestas Hydromann med varumärket Westbjörn samt finska FMG.

"Westbjörn är ett erkänt kvalitetsmärke, välbekant i Sverige bland professionella användare. Deras produkter passar mycket bra in i vårt övriga erbjudande till lantbrukare som kör snöröjning på entreprenad samt rena entreprenörer. Vi kommer i första hand att marknadsföra och sälja snöslungor och sandspridare både för proffsanvändning och för gårdsbruk", säger Stefan Blom, Segmentschef, Lantmännen Maskin.

Sortimentet från Westbjørn omfattar snöfräsar, snöslungor samt sand- och saltspridare i storlekar från gårdsbehov till entreprenadkörning.

Sortimentet från Westbjörn omfattar snöfräsar, snöslungor samt sand- och saltspridare i storlekar från gårdsbehov till entreprenadkörning.

Finska FMG är ett helt nytt varumärke på den svenska marknaden. Tillverkningen sker i finska Iisalmi. I sortimentet ingår redskap för både vägunderhåll och snöröjning. Lantmännen Maskin kommer att sälja vägsladdar, schaktblad, underbett, skopor och flera modeller av snöplogar. FMG har ett nära samarbete med traktortillverkaren Valtra och produktutveckling sker i nära samarbete. Underbettet kan monteras på traktorn direkt vid fabrik.

"Med FMG når vi de verkliga proffskörarna. Det är produkter av mycket hög kvalité. Till FMG:s produkter ingår en tvåårig fabriksgaranti", säger Henrik Moen, Brand manager, Lantmännen Maskin.

Sortimentet från Westbjørn omfattar snöfräsar, snöslungor samt sand- och saltspridare i storlekar från gårdsbehov till entreprenadkörning.
FMG har ett nära samarbete med finska Valtra, underbettet kan fås fabriksmonterat.

"Både FMG och Westbjörn kompletterar vårt tidigare sortiment av snöredskap och nu har vi ett gediget program som riktar sig till en bred kundgrupp. Redan inför förra säsongen lanserade vi ett nytt varumärke på den svenska marknaden, Meiren. Nu är vi väl rustade att tillgodose kundernas varierande behov", säger Anders Fridlund, Marknadschef, Lantmännen Maskin. 

Redskapen finns för leverans inför kommande säsong. Reservdelar lagerläggs på centrallagret i Malmö för att säkerställa snabba leveranser och tillgänglighet.

Vägskötsel / snöröjning
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng