2014-09-04

EM-silver till Team Rudén

Den gångna helgen var framgångsrik för Team Rudén. När EM för de tyngre traktorerna hölls i Bouconville, Frankrike, lyckades Christian Rudén ta en silvermedalj under svåra banförhållanden i 3.500 kilos Prostock-klassen.

EM-silver till Team Ruden

Christian Rudén tog brons på EM för två år sedan och blev trea i Eurocupserien förra året. Självklart är han mer än nöjd med årets EM-silver.

”Jag är helt chockad. Jag vet att traktorn har potential, men det gäller att få allt på plats och det lyckades vi med. Silvret är nog bland det största som hänt i svensk traktorpulling”, konstaterade Christian Rudén efter prisutdelningen.

Av de 20 ekipage som fullföljde prostock-tävlingen var det bara Wilco Broeks med Kawe Runaway och Christian Rudén som drog 100 meter i grunddraget och gick till final. Med ett finaldrag på 108,88 vann Wilco Broeks medan Christian Rudén med Countdown fick silver för ett drag på 90,90.

Team Ruden

Countdown var hos Valtra i Finland för renovering i vintras. Nu skulle Christian Rudén vilja ha mer av traktorns vikt framtill. Intercoolern sitter placerad under föraren i Countdown. Finländarna har flyttat fram intercoolern så att den sitter längst fram på sina traktorer, men Christian Rudén vill vänta och se så att det verkligen fungerar. Inför nästa år är nya Puller 2000-däck beställda. De är tyngre än Countdowns nuvarande däck vilket kan kräva att traktorns bakdel behöver bli lättare.

Team Rudén satsar på guld under kommande säsong och vi önskar Lycka till!

 

Traktorer
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng