2013-06-23

Väderstad investerar 150 miljoner

Väderstad satsar och gör stora rationaliseringar i produktionen i Sverige för att möta ökad efterfrågan av lantbruksmaskiner.

Investeringarna uppgår till totalt 150 miljoner kronor. Satsningen omfattar ett nytt internt logistikcenter, en ny stor 3D-laser för rör samt ny automatisk anläggning för svetsning och bearbetning av radenheter till Tempo såmaskin.

”Detta är första gången företaget investerar så kraftigt i produktionen under ett och samma år. Förändringarna är ett måste för att bygga bort flaskhalsar och för framtida tillverkning av Väderstads nya ”planter” Tempo ämnad för bland annat majssådd”, säger Andreas Stark, produktionschef vid Väderstad, i ett pressmeddelande.
Anders Stark, Väderstad

Ett internt logistikcenter för produktion på 6.000 kvadratmeter är den största enskilda investeringen under 2013. Centret har dubbel kapacitet i jämförelse med nuvarande logistikhantering.

”Vi rustar oss för framtiden. Det nya centret kan försörja produktionen för flera år framåt med såväl köpt material som lagring av detaljer som vi tillverkar själva”, säger Thomas Eliasson, projektledare för Logistikbyggnationen.

 

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng