2013-02-24

TwinTrac sparar tid, pengar och rygg

Tolv procents tidsbesparing och elva procent mindre bränsle - så mycket kan du tjäna på TwinTrac vändbar förarplats vid slåtterarbeten.

Det är en oberoende undersökning som kommit fram till att det finns möjlighet till stora besparingar genom att jobba med omvänd förarplats under slåttern. Som extra bonus är det också betydligt mindre påfrestande för nacke och rygg.

Valtra TwinTrac sparar tid, bränsle och rygg

"På ett lantbruk med 110 ha, som slås två gånger per säsong, kan slåtter i omvänd riktning i praktiken leda till att man sparar in motsvarande en arbetsdag. Det kan vara avgörande för skördens kvalitet och timing beroende på väderförhållandena. Dessutom är det anmärkningsvärt med bränslebesparingar på över tio procent", säger Timo Mattila, Product Marketing Manager på Valtra.

Undersökningen visar också att tiden som föraren arbetar med ryggen vriden är så gott som borta, medan antalet nackvridningar halveras vid körning med TwinTrac under slåtter. Vid undersökningen, som ägde rum i sydöstra Finland i somras, användes två Valtra T163-traktorer. Den ena med en 7,3 meter bred Duett slåtterkross från Elho som används i bakåtvänt förarläge, den andra med en 3,7 meter bred slåtterkross från Elho monterad på frontlyften och en liknande 3,7 meter bred slåtterkross bak. Totalt slogs 70 hektar fördelat på sex fält. TTS Work Efficiency Institute (Työtehoseura) utförde undersökningen och den slutliga rapporten finns tillgänglig från TTS på begäran.

De senaste 20 åren har Valtra tillverkat över 6.500 traktorer med TwinTrac omvänd förarplats.

 

Traktorer
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng