2013-10-25

Silvermedalj för enkel koppling

Fendt tar emot en silvermedalj på årets Agritechnica-mässa för sin nya hydraulanslutning på traktorer.

Det är ett system där lantbrukaren stegvis kan ersätta traktorns standard hydraulanslutningar med flat face.

Många lantbrukare kräver idag mer kapacitet än vad traditionella halvtums hydraulanslutningar kan ge. För att öka kapaciteten kan man antingen byta till större traditionella kopplingar eller gå över till flat face som sedan flera år tillbaka använts på entreprenadmaskiner.

En traditionell halvtums hydraulanslutning har en kapacitet på ca 75 liter per minut vid ett tryck på ca 200 bar. Motsvarande 3/8" flat face-anslutning har en kapacitet på ca 170 liter per minut. Den ökade genomströmningen minimerar tryckförlusten i anslutningen. Det reducerar såväl uppvärmning av hydrauloljan som bränsleförbrukningen.

Flat face-anslutning ger högre kapacitet

Lätt att rengöra

Som namnet flat face antyder, rör det sig om en helt slät koppling som har flera fördelar. Den är mycket enkel att rengöra och det blir inget oljespill, utan all eventuell överskottsolja samlas inne i hydraulhuset. Det minimerar risken för att marken förorenas av hydraulolja. Dessutom är anslutningen av hydraulslangar enklare, eftersom det krävs mindre kraft. Anslutningen fungerar även under tryck.

Stegvis ersättning

Den nya 3/8" flat face-anslutningen kan monteras vid sidan av traditionella 1/2" och 3/4" kopplingar. Därmed kan hydraulanslutningarna på traktorn löpande anpassas till anslutningarna på de redskap som lantbrukaren använder. Det gör övergången från traditionella anslutningar till flat face billigare och man behåller möjligheten att kunna låna ett redskap med traditionella hydraulanslutningar.

 

 

Utmärkelser
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng