2013-11-01

Nytt sortiment av djurgrindar och foderhäck

Nu lanserar Lantmännen Maskin Bocris svensktillverkade sortiment av djurgrindar och foderhäckar under varumärket Säfflegrinden.

Bocri djurgrind

Säfflegrinden har designats och utvecklats av ett svenskt verkstadsbolag exklusivt för Lantmännen Maskin. All tillverkning sker i Säffle och det rör sig om en genuint svensk produkt: svensk design, svensk tillverkning och svenskt stål med svensk varmförzinkning. Sortimentet lanserades i samband med Elmia Lantbruk Djur & Inomgård i oktober och mässbesökarna visade stort intresse.

Produkterna kännetecknas av hög kvalité, styrka och låg vikt. Höghållfast stål medger konstruktioner i tunnare material vilket ger en lättare produkt. Det ger i sin tur miljöfördelar i alla led, från transport av råmaterial till fabrik, intern hantering vid tillverkning, transport till kund samt inte minst när det gäller arbetsmiljön för slutanvändaren. Stor vikt har lagts vid att produkterna inte ska ha några vassa kanter som kan skada djuren.

Säfflegrinden grindsystem

Grindarna har runda, mjuka former utan vassa kanter. Samtliga är försedda med plastpropp i rörets ände för att förhindra skärskador vid hantering. Grindarna levereras med varmförzinkad kätting och rostfria karbinhakar.

Modell Material Dimension, mm Vikt, kg
Grind 6 rör Höghållfast stål 3.000 x 1.600 28
Grind 7 rör med mittstolpe Stål av standardkvalitet 3.040 x 1.700 42
Grind 8 rör Höghållfast stål 3.000 x 2.000 36
Grind med dörr Höghållfast stål 3.000 x 2.000 / 1.700
Dörröppning 1.300 x 2.000
51

 

Säfflegrinden foderhäck

Foderhäcken har ny unik design med 16 platser och är utbyggbar till oval form för att rymma fler balar. Den är tillverkad av höghållfasta rör. Inga vassa kanter som kan skada djuren. Den låga vikten gör att foderhäcken lätt kan flyttas genom att ställa den på högkant och rulla. Foderhäcken är delbar i fyra delar vilket minskar transportkostnaden. Foderhäcken är mönsterskyddad inom hela EU.

Modell Material Antal platser Diameter, mm Höjd, mm Vikt, kg
Foderhäck, rund Höghållfast stål 16 2.300 1.400 28

 

 

Butikssortiment
Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng